ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Το Φε­στι­βάλ θα έ­χει τρεις κε­ντρι­κές εκ­δη­λώ­σεις, μία κά­θε μέ­ρα, και δύο α­κό­μα ερ­γα­στή­ρια κά­θε μέ­ρα α­πό τις θε­μα­τι­κές που ε­πι­λέχ­θη­καν να α­να­πτυχ­θούν. Όλες οι θε­μα­τι­κές δού­λε­ψαν ο­μα­δι­κά με τη συμ­με­το­χή νέων, α­πό τις δύο συ­νε­λεύ­σεις που πραγ­μα­το­ποιή­θη­καν γι‘ αυ­τό το σκο­πό.
* Την Πα­ρα­σκευή η κε­ντρι­κή εκ­δή­λω­ση θα έ­χει συ­νε­λευ­σια­κό χα­ρα­κτή­ρα και θέ­μα «Η νε­ο­λαία που α­ντι­στέ­κε­ται, η νε­ο­λαία που νι­κά». Θα ει­ση­γη­θεί η βου­λεύ­τρια του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ΕΚ­Μ, Ει­ρή­νη Αγα­θο­πού­λου και θα πα­ρέμ­βουν εκ­πρό­σω­ποι σω­μα­τείων ερ­γα­ζο­μέ­νων, ε­πι­σφα­λώς ερ­γα­ζό­με­νοι και ά­νερ­γοι.
* Το Σάβ­βα­το, θα πραγ­μα­το­ποιη­θεί συ­ζή­τη­ση με θέ­μα «Το πα­λιό πε­θαί­νει, το νέο πα­λεύει να γεν­νη­θεί. Η Αρι­στε­ρά στον 21ο αιώ­να», με ο­μι­λη­τές τον πρό­ε­δρο της Κ.Ο. του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ΕΚ­Μ, Αλέ­ξη Τσί­πρα, τον πο­λι­τι­κό ε­πι­στή­μο­να και μέ­λος του Πα­γκό­σμιου Κοι­νω­νι­κού Φό­ρου­μ, Ερίκ Του­σέν και τον ι­σπα­νό συν­δι­κα­λι­στή αν­θρα­κω­ρύ­χο, Λι­σάρ­ντο Φερ­νά­ντεζ.
* Την Κυ­ρια­κή, η κε­ντρι­κή εκ­δή­λω­ση θα έ­χει θέ­μα «Κα­τα­σκευά­ζο­ντας τον ε­σω­τε­ρι­κό εχ­θρό. Πώς α­ντι­με­τω­πί­ζου­με το φα­σι­στι­κό κίν­δυ­νο». Θα πα­ρέμ­βουν οι: Δη­μή­τρης Κου­σου­ρής, ι­στο­ρι­κός, Θα­νά­σης Κούρ­κου­λας, α­πό την Κί­νη­ση Απε­λά­στε το Ρα­τσι­σμό, Βα­σί­λης Χατ­ζη­λά­μπρου, βου­λευ­τής ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ΕΚ­Μ, με­τά­να­στης ερ­γα­ζό­με­νος.
Οι κε­ντρι­κές εκ­δη­λώ­σεις θα αρ­χί­σουν στις 7.30 μ.μ. Ας προ­σπα­θή­σου­με ό­λοι να εί­μα­στε στην ώ­ρα μας!


Φω­το­γρα­φία, ζω­γρα­φι­κή, ει­κα­στι­κά

Όλες τις η­μέ­ρες του φε­στι­βάλ θα λει­τουρ­γή­σει α­πό τη θε­μα­τι­κή πο­λι­τι­σμού Γω­νιά ποίη­σης, με τη συμ­με­το­χή ποιη­τών που θα πα­ρου­σιά­σουν τη δου­λειά τους.
Οι φω­το­γρά­φοι θα έ­χουν την τι­μη­τι­κή τους, α­φού θα υ­πάρ­χει φω­το­γρα­φι­κό χρο­νο­λό­γιο για τις κι­νη­μα­τι­κές δρά­σεις του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ με τίτ­λο «Ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ στους α­γώ­νες της γε­νιάς μας» και φω­το­γρα­φι­κά α­φιε­ρώ­μα­τα στα 90χρο­να της Μι­κρα­σια­τι­κής κα­τα­στρο­φής, αλ­λά και στον σκη­νο­θέ­τη Θεό­δω­ρο Αγγε­λό­που­λο. Επί­σης θα πραγ­μα­το­ποιη­θούν εκ­θέ­σεις φω­το­γρα­φίας με θέ­μα­τα: «Εργα­σία», «Αστι­κό πε­ρι­βάλ­λο­ν-πό­λη-ε­λεύ­θε­ροι χώ­ροι» και «Πρό­σφυ­γες».
Την τέ­χνη της ζω­γρα­φι­κής θα εκ­προ­σω­πή­σουν με εκ­θέ­σεις έρ­γων τους οι Τά­σος Νι­φα­δό­που­λος και Ελέ­νη Σπα­νού­δη. Ενώ και η Μα­ρία Στα­σι­νού θα πα­ρου­σιά­σει ε­φτά έρ­γα ζω­γρα­φι­κής (μι­κτή τε­χνι­κή σε χαρ­τί) ε­πά­νω σε λα­μα­ρί­να.
Πα­ράλ­λη­λα, η Πέν­νυ Σκού­ρα θα πα­ρου­σιά­σει ει­κα­στι­κή ε­γκα­τά­στα­ση.
Στη διάρ­κεια του φε­στι­βάλ θα προ­βλη­θούν και ται­νίες μι­κρού μή­κους. Επί­σης την Πα­ρα­σκευή στις 7 μ.μ. θα πα­ρου­σια­στεί το θε­α­τρι­κό «Η πα­ρέμ­βα­ση» του Βί­κτο­ρ Ου­γκό α­πό την ο­μά­δα «Ανή­συ­χοι Θε­α­τρί­νοι».
Επί­σης, ό­λες τις η­μέ­ρες του φε­στι­βάλ θα λει­τουρ­γή­σει παι­δό­το­πος, στο πλαί­σιο του ο­ποίου θα πα­ρου­σια­στεί το Σάβ­βα­το, στις 7.30 μ.μ., η θε­α­τρι­κή πα­ρά­στα­ση για παι­διά «Ένα τα­ξί­δι πα­ρα­μύ­θια», σε σκη­νο­θε­σία Κων­στα­ντί­νου Πασ­σά, με τον ί­διο και την Στέλ­λα Γρί­βα. Ενώ την Κυ­ρια­κή, στις 7 μ.μ., θα γί­νει πα­ρά­στα­ση κου­κλο­θέ­α­τρου βα­σι­σμέ­νη στην κι­νη­μα­το­γρα­φι­κή ται­νία «Τα παι­διά του Πα­ρα­δεί­σου» του Ματ­ζί­ντ Ματ­ζι­ντί, με τίτ­λο «Όσο πιο γρή­γο­ρα» α­πό την ο­μά­δα «Τα φτε­ρά του μύ­θου».

Θε­μα­τι­κά ερ­γα­στή­ρια

Για την Πα­ρα­σκευή έ­χουν προ­γραμ­μα­τι­στεί:
* Εργα­στή­ρι αλ­λη­λεγ­γύης: «Η αλ­λη­λεγ­γύη στο προ­σκή­νιο, α­νοί­γο­ντας το δρό­μο για την α­να­τρο­πή», συ­νε­λευ­σια­κή συ­ζή­τη­ση με πα­ρεμ­βά­σεις α­πό τους: Ελέ­νη Πορ­τά­λιου, ε­πι­κε­φα­λής της Ανοι­χτής Πό­λης, δη­μο­τι­κή σύμ­βου­λος Αθή­νας, Αντρέα Ξαν­θό, βου­λευ­τή ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ΕΚ­Μ, για­τρό του Κοι­νω­νι­κού Ια­τρείου Ρε­θύ­μνου, Γιάν­νης Στα­θάς, βου­λευ­τής ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ΕΚ­Μ, πρό­ε­δρος Εργα­τι­κού Κέ­ντρου Λει­βα­δειάς και τον α­ντι­δή­μαρ­χο Ν. Ιω­νίας. Θα πα­ρέμ­βουν συλ­λο­γι­κό­τη­τες και εγ­χει­ρή­μα­τα αλ­λη­λεγ­γύης α­πό ό­λη την Ελλά­δα.
* Εργα­στή­ρι για το φύ­λο: «Το «φυ­λι­κό« πρό­σω­πο του φα­σι­σμού: Οι διεκ­δι­κή­σεις του φύ­λου ό­πλο ε­νά­ντια στον εκ­φα­σι­σμό». Θα γί­νουν ει­ση­γή­σεις α­πό τους: Ντί­να Βαΐου, πα­νε­πι­στη­μια­κό, Λί­να Φι­λο­πού­λου, μέ­λος της Φε­μι­νι­στι­κής Πρω­το­βου­λίας, νέο α­πό την Colour Youth με στό­χο να α­κο­λου­θή­σει συ­ζή­τη­ση. Στο χώ­ρο της θε­μα­τι­κής θα υ­πάρ­χει έκ­θε­ση φω­το­γρα­φίας με θέ­μα «Γυ­ναί­κες ερ­γα­ζό­με­νες».
Για το Σάβ­βα­το έ­χουν προ­γραμ­μα­τι­στεί:
* Εργα­στή­ρι πο­λι­τι­σμού: «Καλ­λι­τέ­χνες σε και­ρό κρί­σης», συ­ζή­τη­ση που θα διε­ρευ­νή­σει το ρό­λο του καλ­λι­τέ­χνη ως ερ­γα­ζό­με­νου, ως δια­νοού­με­νου και πα­ρα­γω­γού ι­δε­ο­λο­γι­κών έρ­γων, και το ρό­λο της καλ­λι­τε­χνι­κής πα­ρα­γω­γής στο πλευ­ρό των κοι­νω­νι­κών κι­νη­μά­των. Θα μι­λή­σουν οι: Δη­μή­τρης Σε­βα­στά­κης,πα­νε­πι­στη­μια­κός, και μέ­λος της συλ­λο­γι­κό­τη­τας Τέ­χνη εν κι­νή­σει.
* Εργα­στή­ρι για την παι­δεία: «Ενά­ντια στη διά­λυ­ση της εκ­παί­δευ­σης, για την παι­δεία των α­να­γκών μας», συ­ζή­τη­ση που θα α­νοί­ξει η βου­λεύ­τρια του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ΕΚΜ και πα­νε­πι­στη­μια­κός, Θε­α­νώ Φω­τίου, για την ε­πί­θε­ση που δέ­χε­ται η παι­δεία, τις α­ντι­στά­σεις που α­να­πτύσ­σο­νται σε ό­λο το φά­σμα της εκ­παί­δευ­σης, αλ­λά και την πρό­τα­σή μας για το τι παι­δεία θέ­λου­με. Στη συ­νέ­χεια θα πά­ρουν το λό­γο μα­θη­τές, φοι­τη­τές, δά­σκα­λοι και κα­θη­γη­τές. Πα­ράλ­λη­λα, θα λει­τουρ­γή­σει και έκ­θε­ση φω­το­γρα­φίας α­πό κι­νή­μα­τα, φοι­τη­τι­κά και εκ­παι­δευ­τι­κά, α­πό ό­λο τον κό­σμο.
Για την Κυ­ρια­κή έ­χουν προ­γραμ­μα­τι­στεί:
* Εργα­στή­ρι για το πε­ρι­βάλ­λο­ν: «Επί­θε­ση στο πε­ρι­βάλ­λον, α­ντι­στά­σεις και ρι­ζο­σπα­στι­κές προο­πτι­κές». Η θε­μα­τι­κή θέ­λο­ντας να δώ­σει έ­ναν ο­ρα­μα­τι­κό τό­νο στη συ­ζή­τη­ση δεν θα πε­ριο­ρι­στεί στην α­πα­ρίθ­μη­ση των ε­πι­θέ­σεων που δέ­χε­ται το πε­ρι­βάλ­λον, αλ­λά διορ­γα­νώ­νει μια συ­ζή­τη­ση με τη συμ­με­το­χή της βου­λεύ­τριας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ ΕΚ­Μ, Ηρώς Διώ­τη και του οι­κο­νο­μο­λό­γου Πέ­τρου Λι­νάρ­δου Ριλ­μόν, και με πα­ρεμ­βά­σεις α­πό το κί­νη­μα ε­νά­ντια στον ΧΥ­ΤΑ στην Κε­ρα­τέα, α­πό τον α­γώ­να ε­νά­ντια στα με­ταλ­λεία χρυ­σού και α­πό τον Τέ­λη Τύ­μπα που θα μι­λή­σει για τον α­γώ­να ε­νά­ντια στις βιο­μη­χα­νι­κές Α­ΠΕ, ώ­στε να προ­ταχ­θεί ο συ­ντο­νι­σμός και η προώ­θη­ση των ε­στιών α­γώ­να σε ό­λη την Ελλά­δα.
* Εργα­στή­ρι για τη δη­μο­κρα­τία: Στο χώ­ρο της θε­μα­τι­κής θα γί­νουν εκ­δη­λώ­σεις και τις τρεις η­μέ­ρες με θέ­μα­τα ό­πως: «ΜΜΕ και δη­μο­κρα­τία», «Ανοί­γο­ντας το δρό­μο: νέες μορ­φές κοι­νω­νι­κής ορ­γά­νω­σης».
Όλοι οι θε­μα­τι­κοί χώ­ροι του φε­στι­βάλ θα πραγ­μα­το­ποιή­σουν δρά­σεις και εκ­δη­λώ­σεις, πέ­ραν αυ­τών που α­να­φέρ­θη­καν ή­δη, και τις τρεις μέ­ρες του φε­στι­βάλ.
Τα θε­μα­τι­κά ερ­γα­στή­ρια θα ξε­κι­νούν στις 6.30 μ.μ.



ΣΥ­ΝΕ­ΝΤΕΥ­ΞΗ ΜΕ ΤΗΝ Α­ΜΠΑ­ΡΟ ΣΑ­ΝΤΣΕ­Ζ

Η μου­σι­κή μάς ε­νώ­νει και μας δυ­να­μώ­νει




H Αμπά­ρο Σά­ντσεζ γεν­νή­θη­κε στη Γρα­νά­δα της Ανδα­λου­σίας, ό­που έ­φτια­ξε την πρώ­τη της μπά­ντα στα 16 της. Στις αρ­χές της δε­κα­ε­τίας του ‘90 με­τα­κό­μι­σε στην πο­λυ­συλ­λε­κτι­κή Μα­δρί­τη με τους «Αmparo and the gang», οι ο­ποίοι δια­λύ­θη­καν λί­γους μή­νες με­τά. Στη με­γά­λη πό­λη πε­ρι­πλα­νή­θη­κε σε μι­κρά κλα­μπ παί­ζο­ντας και α­κού­γο­ντας μου­σι­κή. Συ­να­ντή­θη­κε με τον Μα­νού Τσάο, με τον ο­ποίο συ­νερ­γά­στη­κε, δη­μιούρ­γη­σε τους «Amparanos del blues» και έ­φτια­ξε το δι­κό της μου­σι­κό χαρ­μά­νι, που α­πο­τυ­πώ­θη­κε στο πρώ­το της demo με τους «Αmparanoia», το Δε­κέμ­βριο του 1996.
Το 2000 φεύ­γει για το Με­ξι­κό και την Τσιά­πας, ό­που συ­να­ντά τους Ζα­πα­τί­στας και βο­η­θά τον α­γώ­να τους. Επι­στρέ­φο­ντας στη Μα­δρί­τη στή­νει σει­ρά συ­ναυ­λιών με φί­λους μου­σι­κούς, για να συ­γκε­ντρω­θούν χρή­μα­τα με στό­χο την α­νέ­γερ­ση σχο­λείων στην κοι­νό­τη­τα των Ζα­πα­τί­στας. Το 2001 ε­πι­στρέ­φει στην Τσιά­πας και συμ­με­τέ­χει στο κα­ρα­βά­νι των Ζα­πα­τί­στας στο Μέ­ξι­κο Σί­τι.
Η Σά­ντσεζ με τους «Amparanoia» τα­ξι­δεύουν δί­νο­ντας συ­ναυ­λίες σε ό­λη την Ευ­ρώ­πη αλ­λά και τον κό­σμο, η­χο­γρα­φούν τέσ­σε­ρα άλ­μπουμ και κλεί­νουν τη συ­νερ­γα­σία τους με έ­να άλ­μπουμ ζω­ντα­νή η­χο­γρά­φη­ση α­πό το θέ­α­τρο Apollo της Βαρ­κε­λό­νης.
Έπει­τα α­πό 11 χρό­νια πο­ρείας, 7 άλ­μπουμ και πά­νω α­πό 1.000 συ­ναυ­λίες σε ό­λο τον κό­σμο, η Αμπά­ρο συ­νε­χί­ζει σό­λο πο­ρεία. Το 2010 κυ­κλο­φό­ρη­σε το άλ­μπουμ «Toucson Habana», στο ο­ποίο συ­νερ­γά­στη­κε με τους Calexico. Mε την ε­ξα­με­λή μπά­ντα της γύ­ρι­σαν τον κό­σμο.
Εμφα­νί­στη­καν στην Ελλά­δα στο φε­στι­βάλ του Κosmos radio, αλ­λά και στη μου­σι­κή σκη­νή «Αυ­λαία» το 2011. Έχει ε­πί­σης συ­νερ­γα­στεί με τους «Locomondo», με τους ο­ποίους συν­δη­μιούρ­γη­σε το τρα­γού­δι «Ay Ay Ay».
Η μου­σι­κή της έ­χει ε­πιρ­ροές α­πό την α­φρο­κου­βα­νι­κή πα­ρά­δο­ση, το φλα­μέν­κο, αλ­λά και με­λω­δίες α­πό την Ανα­το­λή. Αυ­τόν τον μή­να α­να­μέ­νε­ται η κυ­κλο­φο­ρία του τε­λευ­ταίου της άλ­μπουμ με τίτ­λο «Αlma de cantaora» με 13 τρα­γού­δια – ι­στο­ρίες.
Λί­γες μέ­ρες πριν έρ­θει στο 1ο Φε­στι­βάλ των Νέων ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, ό­που θα παί­ξει την Κυ­ρια­κή το βρά­δυ, η «Επο­χή» μί­λη­σε μα­ζί της για τη δύ­να­μη της μου­σι­κής και της α­ντί­στα­σης.

Πώς δια­μορ­φώ­νε­ται η κοι­νω­νι­κή κα­τά­στα­ση στην Ισπα­νία με­τά τις πρό­σφα­τες πε­ρι­κο­πές;
Η κα­τά­στα­ση εί­ναι πο­λύ α­νη­συ­χη­τι­κή. Ο κό­σμος βγαί­νει στους δρό­μους για να δεί­ξει τη δια­φω­νία του, αλ­λά α­πα­ντούν με συλ­λή­ψεις, πρό­στι­μα και βία στις ει­ρη­νι­κές δια­δη­λώ­σεις. Η κυ­βέρ­νη­ση δεν α­κούει τα αι­τή­μα­τα του κό­σμου και ε­πι­πλέ­ον ε­πι­τί­θε­ται. Ζού­με η­μέ­ρες πε­ρι­κο­πών, αλ­λά και αί­σθη­σης ό­τι ό­λοι μα­ζί μπο­ρού­με να κα­τα­φέ­ρου­με κά­τι. Πρέ­πει να συ­νε­χί­σου­με να δεί­χνου­με την α­γα­νά­κτη­σή μας με ει­ρη­νι­κούς τρό­πους, πα­ρό­τι δεν εί­ναι α­ξιο­πρε­πής η δι­κή τους συ­μπε­ρι­φο­ρά α­πέ­να­ντι στο λαό.

Η μου­σι­κή και η κουλ­τού­ρα γε­νι­κό­τε­ρα με­τα­τρέ­πο­νται σε εί­δος πο­λυ­τε­λείας; Μπο­ρεί η ο­μορ­φιά να σώ­σει τον κό­σμο;
Η παι­δεία, η κουλ­τού­ρα, ο πο­λι­τι­σμός ό­πως και η υ­γεία δεν θεω­ρού­νται α­πα­ραί­τη­τα και προ­σπα­θούν να τα ι­διω­τι­κο­ποιή­σουν ο­ρι­στι­κά και να κα­τα­στρέ­ψουν αυ­τούς τους τρεις πυ­λώ­νες για την α­νά­πτυ­ξη ε­νός λα­ού. Σί­γου­ρα η ο­μορ­φιά και ο έ­ρω­τας μπο­ρούν να μας σώ­σουν. Η μου­σι­κή βά­ζει το λι­θα­ρά­κι της σε ό­λες τις ο­μορ­φιές που μας προ­σφέ­ρει η φύ­ση και που δη­μιουρ­γεί ο άν­θρω­πος. Η μου­σι­κή μάς χρη­σι­μεύει για να αι­σθα­νό­μα­στε πιο δυ­να­τοί και πε­ρισ­σό­τε­ρο ε­νω­μέ­νοι.

Συμ­με­τεί­χες και στή­ρι­ξες τους α­γώ­νες των Ζα­πα­τί­στας. Εί­σαι δρα­στή­ρια κοι­νω­νι­κά. Εί­ναι ση­μα­ντι­κό οι καλ­λι­τέ­χνες να έ­χουν κρι­τι­κή στά­ση σε αυ­τήν την πο­λι­τι­κή και κοι­νω­νι­κή συ­γκυ­ρία;
Εκτι­μώ πως η κρι­τι­κή στά­ση α­πο­τε­λεί μια προ­σω­πι­κή ε­πι­λο­γή, τό­σο για τους καλ­λι­τέ­χνες ό­σο και για κά­θε πο­λί­τη. Με εν­δια­φέ­ρουν τα κι­νή­μα­τα για την α­ξιο­πρέ­πεια των αν­θρώ­πων, την υ­πε­ρά­σπι­ση της γης και των αν­θρώ­πων. Εί­χα τη δυ­να­τό­τη­τα να τα­ξι­δέ­ψω στην Τσιά­πας με τους Ζα­πα­τί­στας και στους λα­ούς της Σα­χά­ρας. Πά­ντα εί­ναι πο­λύ πε­ρισ­σό­τε­ρα τα πράγ­μα­τα που δέ­χε­σαι α­πό αυ­τούς α­πό αυ­τά που ελ­πί­ζεις να προ­σφέ­ρεις. Αυ­τή η ευ­χα­ρί­στη­ση με­τα­φρά­ζε­ται σε τρα­γού­δια και στη συ­νέ­χεια σε μια ε­πα­φή με τους α­γώ­νες τους.

Οι λα­οί της Νό­τιας Ευ­ρώ­πης έ­χουν κοι­νές ρί­ζες και πα­ρα­δό­σεις. Σή­με­ρα βρί­σκο­νται στο στό­χα­στρο των ευ­ρω­παϊκών ε­λίτ. Μπο­ρούν να συ­νερ­γα­στούν και να α­γω­νι­στούν μα­ζί για να α­ντι­με­τω­πί­σουν την κρί­ση;
Θα α­πο­τε­λού­σε μια κα­λή ε­πι­λο­γή. Η ε­νό­τη­τα θα μας κά­νει πε­ρισ­σό­τε­ρο δυ­να­τούς, για­τί ο κό­σμος υ­πο­φέ­ρει πα­ντού. Στη Νό­τια Ευ­ρώ­πη διευ­ρύ­νε­ται διαρ­κώς η με­γά­λη α­πό­στα­ση α­νά­με­σα στις ε­λί­τ, σε αυ­τούς που κυ­βερ­νούν, και το λαό. Το πρό­βλη­μα εί­ναι ό­τι στα­μά­τη­σαν να α­κούν τα αι­τή­μα­τά μας ε­δώ και πο­λύ και­ρό. Πι­στεύω ό­τι αυ­τό το κα­πι­τα­λι­στι­κό σύ­στη­μα θα πέ­σει, ό­πως έ­πε­σαν άλ­λα συ­στή­μα­τα σε άλ­λες ε­πο­χές.

Οι νε­ο­να­ζί κερ­δί­ζουν έ­δα­φος εκ νέ­ου στην Ελλά­δα εκ­με­ταλ­λευό­με­νοι την κρί­ση. Ποιοι πι­στεύεις ό­τι εί­ναι οι λό­γοι που έ­να τμή­μα του λα­ού α­πο­δέ­χε­ται την ι­στο­ρι­κά κα­τα­στρο­φι­κή πο­λι­τι­κή τους;
Η ά­γνοια, ο φό­βος, η α­πό­γνω­ση, η οι­κο­νο­μι­κή κα­τά­στα­ση. Υπάρ­χουν πολ­λές αι­τίες, δυ­στυ­χώς, που ο­δη­γούν τον κό­σμο σε αυ­τή την πο­λι­τι­κή. Εί­ναι ό­μως βα­σι­κό η με­γά­λη πλειο­ψη­φία του κό­σμου να έ­χει πρό­σβα­ση σε άλ­λες προ­τά­σεις και να υ­πάρ­ξει μια πραγ­μα­τι­κή αλ­λα­γή του συ­στή­μα­τος, των πο­λι­τι­κών κομ­μά­των, της συμ­με­το­χής των πο­λι­τών. Η κυ­βέρ­νη­ση πρέ­πει να υ­πα­κούει στις ε­πι­τα­γές του κό­σμου. Με αυ­τό τον τρό­πο οι Ζα­πα­τί­στας αυ­το­δια­χει­ρί­ζο­νται τις υ­πο­θέ­σεις τους και πι­στεύω ό­τι αυ­τό α­πο­τε­λεί το κλει­δί για να α­νοί­ξου­με το μέλ­λον μας.




Το μουσικό κομμάτι του 1ου Φεστιβάλ των Νέων ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Θα λειτουργήσουν τρεις μουσικές σκηνές, η κεντρική, η εναλλακτική και η λαϊκή.
Στην κεντρική σκηνή, την Παρασκευή θα παίξουν οι Χαΐνηδες (στις 9.45 μ.μ.) και η Ελένη Βιτάλη, με τον Νίκο Ξύδη και την Βαλέρια Κουρούπη (στις 11.30 μ.μ). Η εναλλακτική σκηνή θα είναι αφιερωμένη στη ska/world μουσική και θα παίξουν με σειρά εμφάνισης (ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.) οι: SkaNonTropo, οι Fundracar και οι Baildsa.
Το Σάββατο, θα ανοίξουν την κεντρική σκηνή οι Μάρθα Φριντζήλα με τους Kubara Project (στις 10.45 μ.μ.) και θα ακολουθήσει ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς με το συγκρότημά του (στις 12.15 μ.μ.). Στην εναλλακτική σκηνή θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους συγκροτήματα από το χώρο της ροκ και της stoner μουσικής. Με σειρά εμφάνισης (ώρα έναρξης 10.30 μ.μ.) θα παίξουν οι: Limpin express, Godsleep, Beyond perception.
Μετά το τέλος της συναυλίας στην κεντρική σκηνή, θα γίνει πάρτι στο θεατράκι με τον dj Panko, παλιό γνώριμο από τους Ohos de Bruho.
Την Κυριακή, στην κεντρική σκηνή θα εμφανιστούν οι Elektrobalkana (στις 9.30 μ.μ.), αμέσως μετά η ισπανίδα Αμπάρο Σάντσεζ (στις 10.30 μ.μ.) και τέλος (στις 12.15 μ.μ.) οι Imam Baildi. Αυτήν την ημέρα η εναλλακτική σκηνή είναι αφιερωμένη στην τζαζ/σουίνγκ μουσική και θα παίξουν με σειρά εμφάνισης (ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.) οι: Jazzmatazz, Brazz, Five Crisis Band, Swing shoes και η Sugahspank.
Στη λαϊκή σκηνή θα μας συντροφεύσουν με τη μουσική τους: την Παρασκευή το συγκρότημα των Απόντων και στη συνέχεια ο Γιάννης Λεμπέσης με το συγκρότημα Λαϊκή Στράτα. Το Σάββατο ο Βασίλης Βασιλάτος με τις Ιστορίες για κρουστά και το χορευτικό συγκρότημα του Ελληνικού Κέντρου Λαογραφικών Μελετών, που θα παίξουν και θα χορέψουν στις 11 μ.μ. και στη 1 π.μ. θα συνεχίσουν σχεδόν μέχρι πρωίας οι Νομοτέλια. Την Κυριακή, στη λαϊκή σκηνή θα μας συντροφεύσει η Φωτεινή Βελεσιώτου και το συγκρότημά της.
Πληροφορίες για όλα τα συγκροτήματα υπάρχουν στο μπλογκ του Φεστιβάλ: nsyrizafest.blogspot.com

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com