Σκληρή απάντηση στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τη δήλωσή του "δεν παίζουμε με το νόμισμα, με τα ιερά και τα όσια" έδωσε ο Μανώλης Γλέζος. "Η φτωχοποίηση της κοινωνίας, η κατάρρευση του κοινωνικού ιστού και η θεοποίηση του χρήματος αποκαλύπτονται από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ" υπογράμμισε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ιερά και όσια είναι ο Άνθρωπος, η ύπαρξή του, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Ανεξαρτησία" τόνισε με νόημα ο Μ. Γλέζος. "Η κυνική και απόλυτη αυτή δήλωση δείχνει ότι επιστήμονες που δεν αμφιβάλουν, δεν αμφισβητούν, αλλά έχουν ως θέσφατο την άποψή τους – και μάλιστα μια τέτοια άποψη – σημαίνει ότι υπηρετούν το παλιό, το παρωχημένο, το αντιανθρώπινο, το αντιεπιστημονικό" σημείωσε.
"Η επιστήμη προχωρά με την έρευνα και η έρευνα με την αμφισβήτηση" ανέφερε ακόμη ο Μ. Γλέζος. "Ας καταλάβει, επιτέλους, ο υπουργός Οικονομικών ότι με αυτόν τον τρόπο δεν υπηρετεί ούτε τον Άνθρωπο, ούτε την Επιστήμη, ούτε την Οικονομία, αλλά ούτε και τη Χώρα. Κρίμα", κατέληξε.