ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Από χθες έχει ξεκινήσει συντονισμένη επίθεση της συγκυβέρνησης ενάντια στον συνταγματολόγο, υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Νικολόπουλο.
Οι κες Πιπιλή, Μπατζελή και  ο κ. Μαχαίρας, στο πρωινό του ΣΚΑΙ, ξιφουλκούν εναντίον της λογικής και του Συντάγματος βαφτίζοντας το κρέας, ψάρι προκειμένου να ανακαλύψουν αμφιβολίες στον ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α.!
«Όταν με αποκαλεί το ΠΑΣΟΚ συνταγματολόγο της Χ.Α. επειδή επαναλαμβάνω και ταυτίζομαι με τα λόγια του κ. Βενιζέλου, αυτό αποτελεί απάντηση από μόνο του» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικολόπουλος διευκρινίζοντας ότι «όλη η επιστήμη συμπεριλαμβανομένου και του  προέδρου του ΠΑΣΟΚ, συνταγματολόγου κ. Βενιζέλου (ίσως έχει ξεχάσει αυτά που έχει γράψει)» υποστηρίζει αυτά που και ο ίδιος λέει.


Ο Ηλ. Νικολόπουλος συμπλήρωσε επίσης ότι «η φασιστική ιδεολογία καταπολεμείται ιδεολογικά. Το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη διάλυση πολιτικών κομμάτων» και επανέλαβε ότι ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, ως συνταγματολόγος έχει υπογράψει σε βιβλίο του, ότι ακόμα και με συνταγματική αναθεώρηση, το δικαστήριο να μην μπορεί «να ελέγχει σκοπούς και να διαλύει κόμματα».
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε ότι με βάση το Σύνταγμα «ένα κόμμα αποκλείεται από τη δημοκρατική νομιμότητα, μόνο με μέσα δημοκρατικά και συνταγματικά» και μιας και οι παρευρισκόμενοι στο πάνελ σε αγαστή συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν δήθεν θέμα διευκρίνισε ξανά ότι:
«Βεβαίως είναι νεοναζιστικό μόρφωμα και εγκληματική οργάνωση, αλλά το Σύνταγμα τιμωρεί τη συγκεκριμένη εγκληματική πράξη και δεν τιμωρεί ιδεολογίες, οι οποίες καταπολεμούνται πολιτικά. Είναι εγκληματική οργάνωση όχι ολόκληρο το κόμμα, αλλά, τα συγκεκριμένα άτομα που θα αποδειχθούν ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που παραβιάζει το άρθρο 187».
Ενιαία και ξεκάθαρη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μειονότητα
Σε ερώτηση που του τέθηκε, προς άγραν εντυπώσεων, για το θέμα της Θράκης απάντησε ότι «είναι σαφής η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας και της ισονομίας, ισοπολιτείας, όλων των πολιτών. Τα ίδια λέει και το Σύνταγμα».
Τέλος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι: «Από το 2010, ουδέποτε είχαμε τόσες πολλές παραβιάσεις Συντάγματος, ορισμένα υπουργικά συμβούλια θα πρέπει να απολογηθούν σε ειδικά δικαστήρια για τον απλούστατο λόγο, ότι με τα μνημόνια έγιναν παραβιάσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων και όχι μόνο», κάτι βέβαια που επ' ουδενί δεν ήθελε να ακούσει και να αφήσει να ακουστεί, η κα Πιπιλή...

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com