ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αντιπαράθεση προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής όταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Δραγασάκης, αντέδρασε στην παραποίηση των δηλώσεών του για την συμφωνία με την τρόικα και το δημοψήφισμα από τον υπουργό Οικονομικών. Ο Γ. Δραγασάκης προκάλεσε τον Γ. Στουρνάρα να κοιτάξει τις δηλώσεις του και να του πει πού αναφέρθηκε σε περίπτωση δημοψηφίσματος για το νόμισμα της χώρας.
Ο υπουργός Οικονομικών προσπάθησε να αναπαράγει την παρερμηνεία των δηλώσεων του αντιπροέδρου της Βουλής κι υποστήριξε ότι «σε όλον τον τύπο και τα μπλογκς υπάρχουν οι απόψεις σας, όλοι έχουν ερμηνεύσει τις απόψεις σας με αυτόν τον τρόπο» και πρόσθεσε ότι «είπατε whatever it takes (= ό,τι χρειαστεί)».

Ο Γ. Δραγασάκης σχολίασε στην συνέχεια ότι «ζούμε σε μια εποχή που ο πολιτικός δεν απαντά στις θέσεις ενός άλλου πολιτικού, αλλά σε θέσεις που έχουν κατασκευαστεί». Ο αντιπρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι αυτό που είπε είναι ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σωθεί ο λαός» και σε σχέση με το δημοψήφισμα επισήμανε ότι «η Δημοκρατία είναι πάντα το μέσο κι ο σκοπός». Παράλληλα, προέτρεψε τον υπουργό Οικονομικών να κοιτάξει προσεκτικά τις δηλώσεις του και μετά να ασκήσει κρτική.
Ο Γ. Στουρνάρας φάνηκε να υπαναχωρεί από την αρχική του θέση κι αναφέρθηκε και πάλι στις εσωτερικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ παρατηρώντας ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν απόψεις για την δραχμή, τις υποστηρίζουν κορυφαία σας στελέχη, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι» και προσθέτοντας ότι «δεν επιτρέπεται αυτήν την στιγμή να αμφισβητείται η θέση της χώρας στο ευρώ».

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com