Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι πολυδιάστατη, πολυεπίπεδη, και ασύμμετρη. Αφορά τις ζωές των ανθρώπων, αφορά τους τόπους τους, αφορά και τα κεντρικά πολιτικά διακυβεύματα. Η σκέψη της Ρένας Δούρου να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα ανέκυψε από την πρώτη στιγμή της που αποφασίστηκε να αναλάβει το δύσκολο έργο να διεκδικήσει την Περιφέρεια.
Η αχανής περιφέρεια Αττικής με το μισό πληθυσμό της χώρας και με τα κολοσσιαία προβλήματα, ως εκλογική μάχη έχει και ξεχωριστή πολιτική σημασία. Οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις της Ρ. Δουρου ήταν επίσης μεγάλες, σε μία φάση που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ανοίγουν όλα τα εθνικά θέματα. Σήμερα, στην "επίσημη πρώτη" της υποψηφιότητάς της, η Ρένα Δούρου, σε συνεννόηση με το κόμμα και αφού διευθετήθηκαν οι κοινοβουλευτικές ανάγκες, ανακοίνωσε την παραίτησή της για να αφοσιωθεί "ψυχή τε και σώματι" στη διπλή αυτή μάχη.
Ο εκλογικός αγώνας δίνεται σε κάθε περιφέρεια, δήμο, δημοτικό διαμέρισμα παράλληλα με την κορυφαία αναμέτρηση των ευρωεκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθμίζοντας τις αυτοδιοικητικές και τις κοινοβουλευτικές του ανάγκες  θα  εγκρίνει κατά περίπτωση τι θα πράξουν τα κοινοβουλευτικά του στελέχη του που έχουν αναλάβει ιδιαίτερη ευθύνη στον εκλογικό αγώνα.

Γιώργος Κυρίτσης