ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

«Αυτή η πιεστική κατάσταση φέρνει προ των ευθυνών τους κι όλες τις δυνάμεις της αριστεράς κα των δυνάμεων που αποδεσμεύονται από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ.
Είναι αδήριτη ανάγκη να πάρει σάρκα και οστά το αντιμνημονιακό μπλοκ των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων, λαμβάνοντας τις κατάλληλες πρωτοβουλίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ο πιεστικός κήρυκας αυτής της εξέλιξης. Ακόμα κι αν οι ηγεσίες των αριστερών δυνάμεων περιχαρακώνονται. Ο ενωτικός σπόρος που ανθεί στην κοινωνία ήδη αποδίδει. Γύρω από ένα ρεαλιστικό, ενωτικό και εναλλακτικό πρόγραμμα μπορούν να συσπειρωθούν ακόμα και δυνάμεις εκτός αριστεράς.

Αν δεν είναι τώρα η ώρα συσπείρωσης των αριστερών δυνάμεων, τότε πότε;
Αναρωτιέμαι τι περιμένει και τι σκέφτεται ο φίλος μου ο Φ. Κουβέλης για να δει πως θα αντιδράσει σ’ αυτή τη νέα κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που θα κληθεί να εφαρμόσει αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο της δανειακής σύμβασης και περιλαμβάνει τη συνεργασία του δεξιόστροφου ΠΑΣΟΚ με το σύνολο της δεξιάς. Είναι ολοφάνερο ότι θα ασκηθεί ακόμα πιο δεξιά πολιτική!

Όσοι είδαν τον κ. Σόιμπλε χθες, εν μέσω καγχασμών, να περιγράφει τους τραγικούς χειρισμούς της ελληνικής πολιτικής ελίτ της τελευταίας εβδομάδας .καταλαβαίνει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφού απέτυχαν παταγωδώς τα έτη 2004-2009 και 2009-2011 αντίστοιχα, έρχονται τώρα να αθροίσουν δυο αποτυχίες για να κάνουν μια επιτυχία. Επιπλέον δεν έχουν την εμπιστοσύνη ούτε των ομογάλακτων ευρωπαίων ηγετών. Γι’ αυτό και η Ελλάδα κινδυνεύει όχι μόνο με ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική οπισθοδρόμηση και χρεωκοπία αλλά θα υποστεί και μεγαλύτερες ταπεινώσεις.

Επιβάλλεται να υπάρξει μια φωνή της αριστεράς, όσο το δυνατό πιο ενωμένη, που να υπερασπίζεται την εθνική αξιοπρέπεια, τους αδύναμους και την ανάπτυξη. Δεν πρέπει να βρεθούμε κατώτεροι των περιστάσεων.»

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com