ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Κατά όσων από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες ομάδες του αριστερού χώρου επιχειρούν να σφετεριστούν τη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη επιτέθηκε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο εκδήλωσης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χ. Φλωράκης» στο Χαλάνδρι, ο κ. Κουτσούμπας εξήρε το ρόλο του Χ. Φλωράκη στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος μετά από 27 χρόνια παρανομίας, καθώς και την «αποφασιστική συμβολή του στη λεγόμενη «πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ», το 1990, καθώς και στο 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ (Φλεβάρης 1991), τότε που επιχειρήθηκε η «μεγάλη έφοδος» για τη διάχυση του ΚΚΕ στον τότε Συνασπισμό. Τότε που το Κόμμα μας χτυπήθηκε από μέσα, στο όνομα της «ανανέωσης», που σήμαινε την προσαρμογή του ΚΚΕ στο σύστημα».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στους «καλοθελητές, γνωστούς εκπροσώπους της αστικής ιδεολογίας, αλλά και άλλους γνωστούς οπορτουνιστές και αναθεωρητές της κομμουνιστικής κοσμοθεωρίας και ιδεολογίας, παραχαράκτες της Ιστορίας, που συνωστίζονται σήμερα, είτε στο ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εντός συνιστώσες και τάσεις του, όπως το Αριστερό ρεύμα και άλλοι, είτε στις εκτός συνιστώσες και τάσεις, όπως ο «Εργατικός Αγώνας», η «Νέα Σπορά» και άλλοι που δραστηριοποιούνται κυρίως στο διαδίκτυο και προσπαθούν απεγνωσμένα να σφετεριστούν τη μνήμη του συντρόφου μας, αποδίδοντάς του θέσεις και πρακτικές, έξω από τις αρχές και τα πιστεύω του, να τον φέρουν σε αντιπαράθεση με την σημερινή πορεία του Κόμματος στην σύγχρονη πραγματικότητα».
«Το ίδιο κάνουν και με τον άλλον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ, τον Νίκο Ζαχαριάδη. Και τους δύο ηγέτες του ΚΚΕ, οι «σφετεριστές» τους αποσπούν συνειδητά από τις συνθήκες του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, μέσα στις οποίες έδρασαν: Διακηρυγμένος στόχος τους, είναι να σύρουν και το ΚΚΕ στον ολισθηρό δρόμο που οι ίδιοι ακολουθούν, των θολών αντιμνημονιακών μετώπων, της άσκησης δήθεν πίεσης για μια φιλολαϊκή διαπραγμάτευση μέσα στην ΕΕ, ή άλλοι για αλλαγή νομίσματος, ως φάρμακο στα αδιέξοδά τους, επιλέγοντας άλλη ιμπεριαλιστική, νομισματική ή γενικότερα χρηματοπιστωτική ένωση, φυσικά χωρίς ανατροπή της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, του σημερινού τρόπου παραγωγής, χωρίς ριζική ανατροπή, άνοιγμα του δρόμου για πέρασμα στο σοσιαλισμό», σημείωσε - μεταξύ άλλων -  ο γ.γ. του ΚΚΕ.

πηγή TVXS

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com