Στην ακραία κινδυνολογία κατέφυγε και πάλι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στην απελπισμένη προσπάθεια παράτασης της συγκυβέρνησης. "Πέντε χρόνια σκληρών θυσιών μπορεί να καταστραφούν σε μόλις 5 ημέρες" απείλησε, υποστηρίζοντας μάλιστα, ότι η κυβέρνηση ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης για να έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις της στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, επίκειται "καταστροφή" αν η χώρα επιλέξει το δρόμο "των αντιφάσεων, της ανευθυνότητας και της αβεβαιότητας των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ".
Από το βήμα της δεύτερης Ετήσιας Οικονομικής Διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, ο Ευ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης "όχι για να δοκιμάσει τους ήδη δεδομένους κυβερνητικούς βουλευτές", αλλά "για να έχει στη διάθεσή της τρεις μέρες στη Βουλή για να παρουσιάσει τις θέσεις της".
Επανέλαβε, δε, τα περί εξόδου από το μνημόνιο, με συμφωνία που – όπως είπε – θα έχει συναφθεί πριν την προεδρική εκλογή τον Φεβρουάριο.
Αύριο στις 12 το μεσημέρι, ο Ευ. Βενιζέλος θα μιλήσει στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, ενώ σήμερα είχε συνάντηση με στελέχη και βουλευτές του κόμματος, με στόχο να αποφευχθούν οι διαρροές στην ψήφο εμπιστοσύνης

Πηγή Η ΑΥΓΗ