ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

του Θανάση Καρτερού
Κοιτάξτε την εικόνα: Στην Αττική ο δυστυχής Κουμουτσάκος αργά κατάλαβε πως η στήριξη του Σαμαρά στο πρόσωπό του μεταφράζεται (μετάφραση τύπου ΑΠΕ) σε στήριξη του ενταφιασμού του και πάνδημη κομματική υποστήριξη του Σγουρού αντιπάλου του. Έτσι κατάλαβε επίσης πόσο μετράει ο λόγος του Σαμαρά, ο οποίος τον έπεισε να παραιτηθεί από την Ευρωβουλή για να δώσει τη μάχη για την Ελλάδα και την παράταξη, και τώρα σφυρίζει τον Σγουρό βασιλικό μπροστά στην ελεεινή συμπεριφορά της Ν.Δ. απέναντί στον επίσημο υποψήφιό της.
Στον Πειραιά ο λόγος-μου-συμβόλαιο Σαμαράς υπογράμμισε με τσίπουρα την επίσημη στήριξη του Μιχαλολιάκου. Αλλά τώρα που εμφανίστηκε -με την άδειά του- δεύτερο και πλήρως α-μωραλικό δεξιό ψηφοδέλτιο, με κρυφό άσο τον Μαρινάκη και στήριξη του Κόκκαλη, του Ανδριανόπουλου, του Αγραπίδη, του (υπουργού!) Αρβανιτόπουλου, αυτός γυρίζει την πλάτη στον εκλεκτό του και σφυρίζει τον ύμνο του Ολυμπιακού. Τα τσίπουρα, τσίπουρα, αλλά όχι και να στηρίξει τον συμπότη απέναντι στον συμπαίκτη.


Στη Θεσσαλονίκη, ο Καλαφάτης αποκομίζει τις καινοφανείς εμπειρίες της δεξιάς στήριξης διά της επιδέξιας σιωπής. Μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε τον εκλεκτό του Σαμαρά. Τον έχουν παρατήσει στη μαύρη τύχη του και πειθαρχούν στην ενδέκατη εντολή: Μακριά απ' τον ΣΥΡΙΖΑ κι ας είναι και Μπουτάρης. Και στο ευρωψηφοδέλτιο -α, στο ευρωψηφοδέλτιο!- λάμπει η ακροδεξιά τους αξιοπιστία. Η Μαριέττα στην οποία η παράταξη χρωστάει τόσα πάει στα σκουπίδια. Και στην πρώτη γραμμή ο ποδηλάτης, ο ποδοσφαιριστής, η miss reality -όλο το δελφινάριο της αξιοπιστίας του Σαμαρά.
Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα από όλα αυτά; Και από το δεξιό εμφύλιο στην Κεντρική Μακεδονία, στη Στερεά, σε δεκάδες δήμους; Για όποιον παρακολουθεί τα κατεστημένα ΜΜΕ και τις στημένες εφημερίδες, είναι το εξής: Ρήξη Λαφαζάνη - Τσίπρα! Ακριβώς, ακριβώς, μην παραξενεύεστε. Όλα αυτά περνούν στα ψιλά, συρρικνώνονται, εξαφανίζονται. Κι εκείνο που γνωρίζει την αποθέωση του οχτάστηλου και την απογείωση της τηλεοπτικής προβολής είναι ο διαφορές απόψεων στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι που να εμπεδώνεται η άποψη ότι η Ν.Δ. είναι συμπαγής και μονολιθική χάρη στον ογκόλιθο Σαμαρά, ενώ ο αντίπαλός της είναι σκορποχώρι.
Όπως καταλαβαίνετε ο α-μωραλισμός είναι εκλογικός οδηγός τους. Καμιά ξευτίλα δεν τους σταματά. Αλλά μη σπαταλάτε τα νεύρα σας. Κρατήστε τα για την κάλπη...

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com