ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ομηροι του νέου εκλογικού νομοσχεδίου οι Οικολόγοι Πράσινοι, που αναμένεται να ακυρώσουν το έκτακτο συνέδριο στα μέσα Μαρτίου. Χωρίς την κατάθεση πριν του ν/σ, δεν υπάρχει αντικείμενο σηζήτησης για την τελική επιλογή των υποψηφίων στην ευρωλίστα και τη λήψη αποφάσεων που αφορούν στην ανάπτυξη της εκλογικής καμπάνιας. 
 
Το πιθανότερο είναι να συνεδριάσει το πανελλαδικό 33μελές συμβούλιο (Π.Σ.) στις 15-16 Μαρτίου. (Για το 34ο μέλος, τον Φώτη Μπίμπαση, μετά τη δήλωσή του ότι βάζει υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, ανακλήθηκε η ιδιότητά του ως μέλους της Π.Σ. από την περιφερειακή οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος). Επισήμως υποψήφια των Οικολόγων Πράσινων είναι η Ελεάννα Ιωαννίδου, αν και ο κ. Μπίμπασης (που στερείται οράσεως) είχε ανακοινώσει πριν την επιθυμία του αυτή, αλλά προφανώς «διατάραξε τις εσωτερικές κομματικές ισορροπίες».
Αυτά συμβαίνουν, ενώ στους κόλπους των Οικολόγων Πράσινων έχει ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών: ο Νίκος Χρυσόγελος θεωρεί και δηλώνει δημοσίως ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν τελειώσει την ιστορική τους διαδρομή και μόνο μέσα από ένα ευρύτερο οικολογικό σχήμα (ως συνιστώσα δηλαδή) μπορούν να υπάρξουν.
Τις διαφωνίες του έχει εκφράσει και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι κατεβαίνει ως υποψήφιος για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Βαγγέλης Πισσίας, υπεύθυνος της πρωτοβουλίας «Ενα πλοίο για τη Γάζα», πρώτος στην ευρωλίστα του κόμματος μετά από εσωτερική ψηφοφορία, κινδυνεύει με την κατάθεση του εκλογικού νομοσχεδίου να χάσει αυτή τη θέση, αφού οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα κριθούν με σταυρό.
Και ο σώζων αυτόν σωθήτω... 

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com