"Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω". Αυτό δήλωσε καμαρώνοντας ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα Fm". Μάλιστα, προανήγγειλε την επαναφορά του ρατσιστικού άρθρου που επιβάλλει "σιωπητήριο" στους μετανάστες επί ποινή απέλασης για καταγγελίες ρατσιστικής βίας, ισχυριζόμενος ότι η ρύθμιση "διασφάλιζε τα δικαιώματα των αστυνομικών και των λιμενικών που για 4-5 χρόνια θα έπρεπε να πληρώνουν δικηγόρους" μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.
Όπως ανέφερε ο Π. Μπαλτάκος, η επίμαχη ρύθμιση θα επανέλθει αργότερα έπειτα από διαβούλευση και με αλλαγές στο περιεχόμενο. "Πρέπει με κάποιο τρόπο να καλυφθούν τα νώτα των αστυνομικών και των λιμενικών, για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να γίνονται έρμαια ψευδών καταγγελιών" υποστήριξε.

Ο ίδιος, αφού δήλωσε περήφανα "αντικομμουνιστής", σημείωσε ότι "οι κομμουνιστικές ιδεοληψίες, που δεν έχουν επιτυχή εφαρμογή πουθενά, έχουν ταλαιπωρήσει την χώρα". Τέλος, ερωτηθείς αν επιτρέπεται να είναι κάποιος κομμουνιστής απάντησε: "Επειδή επιτρέπεται κάποιος να είναι κομμουνιστής, γιατι δεν επιτρέπεται να είναι κάποιος αντικομμουνιστής;".