ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Την ανάγκη να ανασχεθεί η ανθρωπιστική κρίση τονίζει ο Γιάννης Δραγασάκης προκρίνοντας μεταξύ άλλων την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα και επισημαίνει ότι η διαρκής μείωση της ανεργίας απαιτεί μετάβαση σε νέα παραγωγικά πρότυπα.
Σε συνέντευξή του προ ημερών στην εφημερίδα "Θεσσαλία", ο Γιάννης Δραγασάκης υπογραμμίζει πως "για μια κυβέρνηση της Αριστεράς κυρίαρχη θέση κατέχει, στον βραχύ χρόνο, η ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης με όλα τα διαθέσιμα μέσα". Σημειώνει, παράλληλα, πως πρέπει να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης ρευστότητας ώστε "να σώσουμε επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας". Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι "η βιώσιμη και διαρκής μείωση της ανεργίας απαιτεί τη μετάβαση σε νέα παραγωγικά πρότυπα", αποκρούοντας ταυτόχρονα την δριμεία κριτική πως
"δεν έχουμε δυνατότητες".

"Μπορούμενα γίνουμε βασικός ευρωπαϊκός πόλος παραγωγής διατροφικών προϊόντων υψηλής ποιότητας", τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης αναλύοντας ότι ενα αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα ερευνητικών, εκπαιδευτικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων μπορεί να γίνει βασικός πυλώνας του νέου παραγωγικού μοντέλου. Εστίασε, παράλληλα, την προσοχή του σε «δημιουργικούς κλάδους», αξιοποιώντας τα ευρήματα διαφόρων επιστημών σε νέα πεδία εφαρμογής, με στόχο νέα υλικά, νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες, νέες δραστηριότητες και απασχολήσεις.
Όσο για τον βρόχο του χρέους, ο Γιάννης Δραγασάκης επέκρινε την σημερινή κυβέρνηση λέγοντας ότι βάζει την χώρας στον αστερισμό της δεύτερης εκδοχής, δηλαδή νέο πρόγραμμα, νέα, κοινωνικά αφόρητα, μέτρα της μιας ή της άλλης μορφής. Χαρακτήρισε αναπόφευκτη την νέα ρύθμιση του χρέους υπογραμμίζοντας ότι στην κυβέρνηση "αυτό που συζητούν είναι είτε παράταση του χρόνου αποπληρωμής είτε μείωση των επιτοκίων της πρώτης δανειακής σύμβασης και όχι η μείωση του χρέους". "Ακόμη λοιπόν κι αν γίνει «κάτι», το χρέος θα παραμείνει αρκετά υψηλό, ώστε να εξακολουθήσει να λειτουργεί ως μοχλός πίεσης και εκβιασμών", επισημαίνει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com