ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Την άποψη ότι υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις ώστε να συγκροτηθεί ένα κοινό μέτωπο της Αριστεράς, με έμφαση στις κοινωνικές ρίζες κι όχι από τα πάνω, ώστε να αντιμετωπιστεί η δράση της Χρυσής Αυγής, διατύπωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5". Η Λ. Κανέλλη αναφέρθηκε στην ιδιότυπη ασυλία που απολαμβάνει από την Αστυνομία η Χρυσή Αυγή, ενώ υπογράμμισε πως οι δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ., Χρύσανθου Λαζαρίδη, σχετικά με τη θεωρία των δύο άκρων έχουν μοναδικό στόχο την αναπαραγωγή του κυρίαρχου μπλοκ εξουσίας.


Απαντώντας στην ερώτηση του διευθυντή του σταθμού, Κώστα Αρβανίτη, σχετικά με το αν υπάρχουν προϋποθέσεις για μετωπική δράση της Αριστεράς προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άνοδος του φασισμού, η βουλευτής και προβεβλημένο στέλεχος του ΚΚΕ είπε πως "υπάρχουν και γεννιούνται και είναι και παρήγορες, αλλά να μην τις περιμένετε από τα κόμματα" ενόψει προεκλογικής περιόδου. Πρόσθεσε δε πως πρέπει να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες, με έμφαση στην κοινωνική βάση. Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε πως "δεν μπορείς να βάλεις εκλογική προμετωπίδα για να επαναστατήσει μια κοινωνία".
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Χρ. Λαζαρίδη, η Λ. Κανέλλη τόνισε πως όταν κάποιος μιλάει "για γενικευμένη βία, νομιμοποιεί την 'καλή' βία που είναι η δικιά του". Υπενθυμίζεται ότι η Λ. Κανέλλη εκλέγεται από το 2000 βουλευτής Α' Αθηνών με το ΚΚΕ.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φόρα μέσα σε μία εβδομάδα που μέλος του ΚΚΕ εμφανίζεται στον ραδιοφωνικό "αέρα" του "Κόκκινου", καθώς την περασμένη Παρασκευή, μετά το χτύπημα που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα από τους φασιστές της Χ.Α., ο Σωτήρης Πουλικογιάννης, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, παραχώρησε συνέντευξη σε εκπομπή του σταθμού για την επίθεση που είχε δεχτεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος, τα μεσάνυχτα της προπερασμένης Πέμπτης.

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com