ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012


Χωρίς αιδώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιδίδεται σε προεκλογικά ψεύδη, λες και εμφανίστηκε χθες στην πολιτική σκηνή, λες και δεν ήταν ο υπουργός Οικονομικών των μνημονίων!

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΨΕΜΑ Νο 1

-Ο Βενιζέλος εγγυάται τους μισθούς

Για τους μισθούς που λέει ότι εγγυάται ο κ. Βενιζέλος,  ο ΙΔΙΟΣ έχει ψηφίσει στο δεύτερο μνημόνιο ότι θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός μέχρι να φτάσει σε επίπεδα Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Εσθονίας, ενώ εξαιτίας της ανεργίας που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική, δεν θα τους παίρνουν  πάνω από 1.500.000 εκ. άνεργοι και ακόμη περισσότεροι υποασχολούμενοι.  

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΨΕΜΑ Νο 2

-Ο Βενιζέλος εγγυάται τις συντάξεις

Ο κ. Βενιζέλος ψεύδεται ότι εγγυάται τις συντάξεις όταν ο ΙΔΙΟΣ γνωρίζει πολύ καλά ότι τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται κυριολεκτικά υπό κατάρρευση. Και γνωρίζει ότι αυτό οφείλεται στη νέα αφαίμαξη της περιουσίας τους εξαιτίας του PSI, στις μειώσεις μισθών, τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας που επιβάλλουν τα μνημόνια καθώς και στην υψηλή ανεργία που τα ίδια προκαλούν. Πέραν αυτών, το μνημόνιο προβλέπει για τον Ιούνιο περικοπές 8 δις ευρώ σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΨΕΜΑ Νο 3

- Ο Βενιζέλος λέει : «Εφόσον προχωρήσουμε τα διαρθρωτικά μέτρα, εφόσον κάνουμε την επισκόπηση δαπανών και μικρύνουμε το κράτος και το δημόσιο τομέα, αποσυμφορίζεται η πίεση για τα εισοδήματα, για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.»

Φράσεις όπως να «μικρύνουμε το κράτος και τον δημόσιο τομέα» σημαίνει συγχωνεύσεις και κλείσιμο δημόσιων σχολείων, νοσοκομείων και καταστημάτων ΙΚΑ, κλείσιμο δομών κοινωνικής πολιτικής της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, σημαίνει δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μαζί με αιματηρές περαιτέρω μειώσεις μισθών, σημαίνει άγριο ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, ακόμη και ιδιαίτερα κερδοφόρων όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, ο ΟΛΠ ο ΟΛΘ και άλλα λιμάνια, αεροδρόμια και φιλέτα ακινήτων.

Δεν πρόκειται για επισκόπηση των [δημόσιων] δαπανών, αλλά άγρια περικοπή τους. Τον προσεχή Ιούνιο οι περικοπές θα είναι ύψους περίπου 11,5 δις ευρώ, ενώ δε θα είναι και οι τελευταίες καθώς όπως ρητά προβλέπει το μνημόνιο θα παρθούν και νέα μέτρα αν δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Νο 1

Το μόνο πράγμα που πραγματικά εγγυάται ο κ. Βενιζέλος είναι αφενός ό,τι συμφέρει τους δανειστές και αφετέρου ότι οι τραπεζίτες θα διατηρήσουν ιδιωτικά τα μαγαζιά τους με δημόσιο χρήμα και οι εφοπλιστές τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές τους. Δεν μπορεί να εγγυηθεί μισθούς και συντάξεις , στο βαθμό που αποφάσισε ότι οι ανάγκες του λαού έπονται των δανειστών μετά την κατάπτυστη ρύθμιση για ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους.
 
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Νο 2

Το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει μέτρα (τα οποία ήδη ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται) όπως, μεταξύ άλλων, η μείωση των κατώτατων μισθών κατά 22% και των μισθών για νέους/ες κατά 32%, το πάγωμα των ωριμάνσεων μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από 10% και την παραπέρα υπονόμευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων εργασίας (μέτρα που συνδυασμένα οδηγούν ήδη σε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα έως και πάνω από 50%).

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Νο 3

Ο Βενιζέλος οραματίζεται μια Ελλάδα με μισθούς Βουλγαρίας, κοινωνικό κράτος Αφρικανικών χωρών και ανεργία υψηλότερη από εκείνη του μεσοπολέμου, την περίοδο της μεγάλης ύφεσης.


Και επειδή δεν ξεχνάμε ποιος είναι ο κ. Βενιζέλος:

Είναι αυτός που έφτιαξε τον νόμο "περί ευθύνης υπουργών" χάρη στον οποίο παραγράφονται όλα τα αδικήματα πολιτικών προσώπων και δεν έχει καταδικαστεί κανείς για τη Siemens, το Βατοπαίδι και τις μίζες στους εξοπλισμούς!

Είναι αυτός που χάρη σε δικό του νόμο λειτουργούν όλα ιδιωτικά κανάλια ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ!

Είναι αυτός που έχει χαρίσει εκατομμύρια ευρώ σε ΠΑΕ, για να έχει εκλογικό στρατό οπαδών!

Είναι αυτός που έχει δεχτεί να παραλάβει τα υποβρύχια που γέρνουν και να προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημία στα κρατικά ταμεία!

Είναι αυτός που υπόσχεται πως δεν θα μπει φόρος μέσω της ΔΕΗ και μετά από λίγο καιρό βάζει το χαράτσι!

Είναι αυτός που έθαψε την Ελευθεροτυπία και προσπάθησε να σώσει τον Λαυρεντιάδη από το σκάνδαλο της PROTON Bank!

Είναι αυτός που μεσολαβεί για να τη γλιτώσουν 400 επιφανείς και πλούσιοι Θεσσαλονικείς που κατηγορούνταν για κακούργημα για πλαστογραφίες και τελικά δεν δικάστηκαν ποτέ!

Είναι αυτός που επιμένει να αποχαρακτηρίζει "φωτογραφικά" κτήρια διατηρητέα για να τα παραδώσει ως φιλέτα στους εργολάβους!

Είναι αυτός που υποσχόταν από τη Βουλή πως δεν πρόκειται να κουρευτούν τα ομόλογα των ιδιωτών και σε λίγες μέρες αποδείχτηκε πως δεν τόλμησε καν να το θέσει στην Τρόικα και ο κόσμος έχασε ακόμη και τις αποταμιεύσεις και τις αποζημιώσεις των απολύσεών του!
 

left.gr










Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com