ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Οι ντόπιοι επαναστάτες του πληκτρολογίου και του καναπέ θεωρούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αριστερή επειδή δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις της, επειδή δεν ήρθε σε ρήξη με τους εταίρους/δανειστές αλλά ψήφισε νέα δανειακή σύμβαση, επειδή είχε υπουργούς τον Πανούση ή τον Μάρδα ή τον Βαρουφάκη (αν και αυτόν εκείνοι που τον έλεγαν Δρασίτη τώρα τον λιβανίζουν) κτλ. κτλ.
Περιέργως, οι αριστερές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για την αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, ίσως επειδή θεωρούν ότι και μόνο με την ύπαρξή της δίνει τεράστια βοήθεια στον δικό τους αγώνα.
Πρόσφατο δείγμα, προχτεσινό άρθρο της Γκράνμας, της εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, εξόχως υποστηρικτικό για τον Αλέξη Τσίπρα, που τον χαρακτηρίζει "πολιτικό που δεν φοβάται να ρισκάρει τη θέση του".
Γράφει ανάμεσα στα άλλα η Γκράνμα: ...Ο Τσίπρας δεν είχε πολλές επιλογές, λόγω της διαίρεσης στο κόμμα του.Οι ηγέτες της πιο αριστερής πτέρυγας υποσχέθηκαν, μετά την πρώτη ψηφοφορία για την συμφωνία με την τρόικα, πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν συνέβη...
(Στη συνέχεια έχει διάφορα επαινετικά για το πρόσωπο του Τσίπρα, που αν τα έγραφε ελληνική εφημερίδα θα λέγαμε ότι κάνει αγιογραφία)
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Επειδή κάποιοι φίλοι ενοχλήθηκαν από τον χαρακτηρισμό "ντόπιοι επαναστάτες του πληκτρολογίου και του καναπέ", να διευκρινίσω ποιους εννοώ.
Εννοώ αυτούς που όταν τους πεις "η αριστερή κυβέρνηση" σου απαντούν: "Αριστερή ειναι αυτή η κυβέρνηση που....; (συμπληρώστε)"

Νίκος Σαραντάκος

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com