Του ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ

Η θλιβερή μετάλλαξη της ομάδας που διοικεί σήμερα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε μια μάγκα ανοήτων, σε σύγκριση με το επιτελείο των διανοουμένων που περιστοίχιζε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (έστω και για το θεαθήναι αν το επιθυμούν κάποιοι), δεν είναι και ό,τι το καλύτερο για την Ελληνική Δημοκρατία.
Ένα κρίσιμο στοιχείο είναι ο χώρος της ενημέρωσης είτε για το κυβερνητικό έργο είτε για τις προτάσεις και τα πεπραγμένα του όποιου κόμματος και εν προκειμένω της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εξηγούμαι: από τον εκ των κορυφαίων Ελλήνων δημοσιογράφων Τάκη Λαμπρία, εκπρόσωπο Τύπου της πρώτης κυβέρνησης Καραμανλή στη μεταπολιτευτική περίοδο, και τον ήρεμο και αποστομωτικά ευγενή Θανάση Τσαλδάρη που τον διαδέχτηκε, καταντήσαμε στον Σίμο Κεδίκογλου, στη Σοφία Βούλτεψη και στους κομματικούς εκπροσώπους Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου και Κώστα Καραγκούνη.
Η σύγκριση είναι συντριπτική ειδικά σε ό,τι αφορά τους δύο πρώτους, τους Κεδίκογλου και Βούλτεψη, οι οποίοι -μολονότι δηλώνουν με έπαρση τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα- είχαν αποδεχτεί ασμένως την κατάργηση της καθημερινής ενημέρωσης των ενεργών δημοσιογράφων στην Αίθουσα Τύπου (Press Room για να συνεννοούμαστε με τους ανελλήνιστους) και είχαν αναθέσει το καθήκον αυτό στην Ομάδα Αλήθειας του κ. Μουρούτη, στα δελτία παραπληροφόρησης των πλείστων τηλεοπτικών σταθμών και στο παραμάγαζό τους, την ΕΡΤ.
Στην ΕΡΤ (πράσινη ή γαλάζια αδιάφορο, η ώσμωση είχε συντελεστεί εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία), η συντριπτική πλειονότητα των προσλαμβανομένων (συνήθως με σύμβαση έργου, η οποία στη συνέχεια -κάπως, κάπου, κάποτε- μετατρεπόταν σε εργασίας) ήταν προσκείμενοι ή παιδιά προσκείμενων στα κόμματα του τότε δικομματισμού Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

«Πελάτες» εν αγνοία τους

Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπήρχαν, συνήθως εισέπρατταν τη δική τους ψήφο στις εκλογές για τα όργανα (ΠΟΣΠΕΡΤ ή πρωτοβάθμια σωματεία τεχνικών) και σπανίως παρεισέφρεε κάποιος σε διοικητικό συμβούλιο.
Τι έρχεται λοιπόν και μας λέει ο κ. Κ. Καραγκούνης για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει και πάλι την ΕΡΤ; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τη φασίζουσα απόφαση την οποία εκφώνησε με το μπλαζέ του ύφος ο κ. Κεδίκογλου, ρίχνοντας τη σκιά τής πάντα μαύρης Ακροδεξιάς στην ΕΡΤ, για να ικανοποιήσει την «κομματική» του πελατεία!
Μάλιστα. Προκαλώ στα ίσια τον κ. Καραγκούνη: πόσους συμβούλους είχε στο τελευταίο Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ η νεοδημοκρατική παράταξη, πόσους η πλειοψηφούσα πασοκική, πόσους η προσκείμενη σε άλλες δυνάμεις και πόσους η φιλοσυριζική; Αν δεν απαντήσει, είναι θλιβερός. Ποιος τους ψήφιζε αυτούς τους γαλάζιους και πράσινους; Κρυφοσυριζαίοι; Και επειδή το κόμμα του αγωνιά αν θα επιβαρυνθεί ο πολίτης με ένα επιπλέον ευρώ το τετράμηνο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, μήπως έχει ο κ. Καραγκούνης τον κατάλογο (και τις αμοιβές) των 35 ειδικών συμβούλων (και «φίλων») που είχε διορίσει στην «καλή» ΕΡΤ ο κ. Κεδίκογλου;

Κυριάκος: ΟΧΙ στα ρουσφέτια!

Αυτό που ο ημιμπλαζέ κ. Καραγκούνης λησμόνησε να πει είναι ότι, ναι, σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ασχέτως με το τι ψήφιζαν ή ψηφίζουν, μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μια έντιμη λύση του προβλήματός τους. Και αυτό "τσούζει" όσο και η αποδοχή των κυβερνητικών ενεργειών από το 70% και βάλε των πολιτών.
Οι καταστάσεις αυτές τρελαίνουν. Έτσι εξηγείται και η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποψήφιου αρχηγού της Ν.Δ., ότι «Η επαναπρόσληψη περίπου 2.500 εργαζομένων στην ΕΡΤ θα επιβαρύνει τον ελληνικό λαό με περισσότερα των 35.000.000 ευρώ».
Έκανε και τον λογαριασμό. Πόσο επιβαρύνει τον ελληνικό λαό η τωρινή ΝΕΡΙΤ δεν μας είπε. Αλλά και να έλεγε… Είναι δυνατό να καταγγέλλει την οποιαδήποτε κυβέρνηση για ρουσφετολογικές προσλήψεις (γιατί μόνο αυτές επιβαρύνουν) ένας Μητσοτάκης; Τόσο τα έχουν χάσει;
Η Νέα Δημοκρατία δεν παραπαίει απλώς. Σήπεται. Και τα στελέχη της εμφανίζουν σημεία παράκρουσης, παρά τις ευγενείς προσπάθειες του παραδημοσιογραφικού συστήματος να εμφανίζει τα συμπτώματα της νόσου σαν θεραπεία. Με κορυφαία πράξη των ημερών την αβασάνιστη (;) υιοθέτηση πλαστών αποφάσεων για τους πρόσφυγες ή την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης στη ΔΕΗ.
Ποιος διόρισε και επί ποιας κυβέρνησης το Δ.Σ. της ΔΕΗ και τον πρόεδρο Αρθούρο Ζερβό; Πόσους συμβούλους διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στους 31 της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ; Μήπως 3; Πόσους το ΠΑΣΟΚ -με τις δύο παρατάξεις του- και η Ν.Δ.; Μήπως 22 και βάλε;
Το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν ξεφωνίζει επαρκώς!