ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η μεγάλη πορεία στον Κάκκαβο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού με βασικό σύνθημα "Διεκδικούμε τη Γη μας και την Ελευθερία μας", που διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Με δακρυγόνα και κρότου λάμψης αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τους διαδηλωτές έξω από το εργοτάξιο στις Σκουριές.

Οι διαδηλωτές, αφού οπισθοχώρησαν λόγω δακρυγόνων, επανήλθαν με συνθήματα μπροστά στην είσοδο του εργοταξίου. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα. Μαζικές οι προσυγκεντρώσεις σε Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγιά, ενώ η αυτοκινητοπομπή από τη Μεγάλη Παναγιά ξεκίνησε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι.
"Αν όχι τώρα, πότε;
Τα νερά μας χάνονται κάθε λεπτό που η Eldorado καταστρέφει το βουνό. Το δάσος καταστρέφεται με κάθε δέντρο που κόβεται, κάθε δρόμο που ανοίγεται. Το ρέμα του Καρατζά θυμίζει σεληνιακό τοπίο. Στις Σκουριές το εργοστάσιο κατασκευάζεται και το open pit ανοίγεται. Τα φράγματα δε θ΄αργήσουν να κατασκευαστούν" υπογραμμίζουν στο κάλεσμά τους οι Επιτροπές Αγώνα.
"Αν όχι εμείς, ποιός;
Δεν αναθέτουμε αρμοδιότητες. Δεν αποποιούμαστε την ευθύνη μας. Εμείς θα σταματήσουμε την καταστροφή του τόπου. Εμείς που βλέπουμε καθημερινά να καταστρέφεται το βουνό στο οποίο οφείλουμε τη ζωή μας. Όλοι εμείς που εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε. Όλοι εμείς που στεκόμαστε αλληλέγγυοι σ' έναν δίκαιο αγώνα, γιατί είναι και δικός μας αγώνας" σημειώνουν.
"Για όλους εμάς, το αντάμωμα στον Κάκαβο δεν είναι απλά μια πορεία. Διεκδικούμε τη Γη μας και την Ελευθερία μας. Εμείς θα προστατέψουμε τις ζωές μας. Εμείς θα τους σταματήσουμε. Η 23 του Νοέμβρη είναι αυτή η ημέρα" καταλήγουν οι Επιτροπές Αγώνα.

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com