ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες και τα φερέφωνά τους τοποθετήθηκαν για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το έβγαλαν άχρηστο από την Παρασκευή το βράδυ μια μέρα πριν ανακοινωθεί και αναπτυχθεί από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Κρίνοντας εξ ιδίων νομίζουν πως αυτό το πρόγραμμα που κατατίθεται στον ελληνικό λαό θα σταλεί πρώτα στην τρόικα για έγκριση. Εκατοντάδες άνθρωποι, μέλη, στελέχη και ειδικοί συνεργάτες εργάστηκαν πάνω από ένα χρόνο για να καταρτίσουν ένα κυβερνητικό πρόγραμμα σωτηρίας στις συνθήκες της οξύτατης ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα.


Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Πολιτικής Οικονομίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης σημείωσε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ "είναι λεπτομερώς κοστολογημένο και αφορά επιπρόσθετες δαπάνες, αλλά ταυτόχρονα προσδιορίζει τη φορολογική ανακατανομή και τις πηγές από τις οποίες θα γίνει η άντληση αυτών των πόρων." Και έθεσε το μείζον ερώτημα. "Είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης παροχολογία;" Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δημοσίως το πρόγραμμά του. Το πρόγραμμα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ποιο ακριβώς είναι; Πόσες ώρες αφιερώνουν τα στελέχη τους για να καταρτίσουν την πολιτική εξόδου από την ανθρωπιστική κρίση;

ΜΠΟΡΕΙ να θεωρηθεί εθνική πολιτική σωτηρίας η "λάθος συνταγή" που συνεχίζεται αλλά με πρωθυπουργό τον Σαμαρά και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον Βενιζέλο; Μια πολιτική που δεν καταρτίζεται στην Αθήνα και έρχεται με mail και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα σε κάθε υπουργείο για το τι πρέπει να κάνει ο κάθε υπουργός. Μοναδική εντολή του πρωθυπουργάκου; "Δεν ξέρω τι θα κάνετε, αλλά βρείτε τα γρήγορα με την τρόικα." Φοβάται την απόλυση για την αθέτηση συμβολαίου; Έχει βιώσει ποτέ άλλοτε τέτοιο κατάντημα η πολιτική εξουσία στην Ελλάδα με εξαίρεση την περίοδο της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου;

Η ΕΚΤΑΚΤΗ -όπως ορκιζόταν ο Βενιζέλος- φορολογία- χαράτσι στα ακίνητα από ποιον πήρε τη σημερινή μορφή της ως ΕΝΦΙΑ και, κυρίως, πόσο εξυπηρετεί την έξοδο από την κρίση; Διάβασα στο euro2day μια συνέντευξη του Ελευθέριου Κούρταλη, προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Κλωστοϋφαντουργών. "Πολλές ελληνικές κλωστοϋφαντουργικές εταιρείες" -υποστηρίζει- "θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικές αν δεν αντιμετώπιζαν συγκριτικά μειονεκτήματα, όπως το υψηλότατο κόστος ρεύματος, το πολύ μεγάλα επιτόκια και η έλλειψη χρηματοδότησης. Στο χέρι του κράτους είναι όχι μόνο να επιβιώσει ο κλάδος, αλλά και να αναπτυχθεί, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη στην περιφέρεια και φυσικά πρόσθετες εξαγωγές, καθώς μεγάλο μέρος της παραγωγής μας κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού." Και τι κάνει το χέρι του κράτους που διευθύνουν οι Σαμαροβενιζέλοι; "Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς μας αντιμετωπίζει το κράτος" -τονίζει ο κ. Κούταλης- "είναι η επιβολή του ΕΝΦΙΑ στις εγκαταστάσεις μας. Ο ΕΝΦΙΑ, όπως τελικά ψηφίστηκε, θα επιβαρύνει τόσο τα βιομηχανοστάσια όσο και τους αποθηκευτικούς χώρους των επιχειρήσεων. Όποιος γνωρίζει τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο, ξέρει πως οι εταιρείες χρησιμοποιούν παραγωγικές γραμμές πολύ μεγάλου μήκους και απαιτούν μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους..." Με λίγα λόγια, ό,τι έχει απομείνει από την άλλοτε ανθούσα ελληνική κλωστοϋφαντουργία θα εξαφανιστεί.

ΣΑΜΑΡΑΣ και Βενιζέλος είναι τελειωμένοι. Το θέμα είναι πόσο... Νέρωνες μπορεί να αποδειχτούν για να σώσουν το τομάρι τους. Ο κ. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου (τρομάρα του) πρότεινε -λέει- να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, από τις προσεχείς μάλιστα εκλογές! Θέλει απλή αναλογική, όχι φυσικά γιατί την πιστεύει. Άλλωστε ο άνθρωπος αυτός είναι πότε Βούδας πότε Κούδας (συγγνώμη, Γιώργο), πότε Ιησούς Χριστός (ήμαρτον Κύριε) και Ιούδας. Την προτείνει για μην μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση. Και η σταθερότητα που ζητάει ο Σαμαράς, ο Λυκούδης, ο Καμίνης και από προχθές και ο μεγάλος Σταύρος Θεοδωράκης; Σόρι, αλλά η μοναδική σταθερότητα που υπάρχει για τον Βενιζέλο είναι να μπορεί να απολαμβάνει τις ηδονές της εξουσίας.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ όμως τελείωσε. Κυβέρνηση με 25% της εκβιασμένης εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι πλέον εθνική ανάγκη να φύγουν οι μαριονέτες.

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com