ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Την πρώτη τους, διερευνητικού χαρακτήρα, συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 3.30 μ.μ. στη Βουλή οι αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ –μια συνάντηση που θα ακουγόταν αδιανόητη μέχρι πριν λίγους μήνες.
Το πρώτο ζητούμενο της συνάντησης είναι ο συντονισμός δράσης απέναντι στα θερινά νομοσχέδια της κυβέρνησης ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι «γραμμένη» στην ...ούγια
Και μπορεί το πρώτο ζητούμενο να είναι ο συντονισμός δράσης απέναντι στα θερινά νομοσχέδια της κυβέρνησης -προχθές, μόλις, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης απηύθυνε χαιρετισμό στην τελευταία θεματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάση- όλοι όμως αντιλαμβάνονται ότι η συνεργασία των δύο κομμάτων στις επόμενες εθνικές εκλογές είναι «γραμμένη» στην ...ούγια. Αυτό είναι άλλωστε και το πνεύμα των επιστολών των δύο πολιτικών αρχηγών.

Επιφυλακτικός ο ΣΥΡΙΖΑ




Η ΔΗΜΑΡ ωστόσο είχε απευθύνει ταυτόχρονα επιστολές και προς τακόμματα της κεντροαριστεράς και αυτός είναι ο λόγος που κάνει την Κουμουνδούρου να είναι σήμερα επιφυλακτική κατά τη συνάντηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεκαθαρίσει ότι ναι μεν δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο διάλογος για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ωστόσο από την άλλη, «η στρατηγική ανασυγκρότησης του κέντρου και της κεντροαριστεράς μόνο αδιάφορους στο όνομα μιας δήθεν ιδεολογικής καθαρότητας και ταξικής ιεράρχησης προτεραιοτήτων δεν μπορεί να μας αφήνει», έγραφε την περασμένη Κυριακή στην εφημερίδα «Η Εποχή» ο Αλέξης Τσίπρας.
Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την προσέγγιση της ηγεσίας του, πρέπει να σπεύσει να πάρει με το μέρος του το χώρο αυτό -υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρει και εκείνος από την πλευρά του καθαρή αντιμνημονιακή θέση- και δεν θα αφήσει στον αντίπαλο το περιθώριο να καρπωθεί αυτός τον ενδιάμεσο αυτό χώρο.
Σε κάθε περίπτωση η προσέγγιση θα πάρει χρόνο, δεδομένων και των εν αναμονή εσωκομματικών εξελίξεων στη ΔΗΜΑΡ το φθινόπωρο. Από την πλευρά της Αγίου Κωνσταντίνου αναμένεται εξάλλου να υπογραμμισθεί στη σημερινή συνάντηση η αδιαπραγμάτευτη επιλογή του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Οι... συμπτώσεις

Το οξύμωρο σε αυτήν την πρώτη συνάντηση είναι ότι κανένα από τα τρία μέλη της αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ δεν είχε σχέση με τον Συνασπισμό: ο μεν γραμματέας Θ. Θεοχαρόπουλος εντάχθηκε στη ΔΗΜΑΡ την τελευταία διετία χωρίς προηγούμενη ενασχόληση με την πολιτική (με τη στενή έννοια), ενώ οι κ.κ. Αναγνωστάκης και Μανίκας προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.
Αντιθέτως, δύο από τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Πουλάκης και Στάικος ήταν στην ομάδα των «ανανεωτικών» υπό τον Φώτη Κουβέλη, την τελευταία στιγμή όμως προτίμησαν να παραμείνουν στον Συνασπισμό και να μην ακολουθήσουν το «μέντορά» τους στο «ταξίδι» της ΔΗΜΑΡ.

THE TOC

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com