ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Είναι μια μεγάλη, ιστορικής σημασίας η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Σε αυτό συμφώνησαν σχεδόν όλοι. Είναι σαφώς μια σοβαρή ήττα για το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου, που τα ιστορικά κόμματά τους, τα οποία, μετά τη Μεταπολίτευση ηγεμόνευαν με έλεγχο του 80% (!) του εκλογικού σώματος, τώρα σε συνολικό ποσοστό μόλις και ξεπέρασαν το 30%! Το ότι είναι μειοψηφικές πολιτικές δυνάμεις με απόφαση του ελληνικού λαού αφορά τους πάντες και κυρίως τη δημοκρατία και το μέλλον του τόπου. Πλην όμως, αυτό το καταστροφικό δίδυμο επιμένει να κυβερνά. Ίσως επειδή το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει με τους τοκογλύφους δεν τους επιτρέπει να αφήσουν τη... δουλειά στη μέση.



Η ΝΙΚΗ της δυναμικής Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια, όπου κατοικεί ο μισός ελληνικός πληθυσμός, είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί θα δείξει τις κυβερνητικές δυνατότητες της μεγάλης Αριστεράς. Εξαιρετική ήταν και η επίδοση του νέου πολιτικού Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Αθήνα, αν και η επικράτηση του Καμίνη καταδικάζει την ιστορική αυτή πόλη να υποστεί την κακή διαχείριση από μηχανισμούς εκτός ελέγχου, σε διαρκή υποβάθμιση. Αν στη χώρα είχαμε σοβαρούς δημοκρατικούς κανόνες και ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης, πολλά θα ήταν διαφορετικά. Δεν έχουμε όμως και δεν θα έχουμε όσο διάστημα το δίδυμο της καταστροφής εκβιάζει και εκβιάζεται από παράγοντες που το 2004 είχαν αποκληθεί από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή νταβατζήδες!

ΘΑ ΗΤΑΝ τραγικό λάθος για την ελληνική Αριστερά να βλέπει το ωραίο δέντρο μιας πολιτικής νίκης και να μην ανησυχεί για τους κινδύνους πυρκαγιάς στο ευρωπαϊκό δάσος. Ο τίτλος της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών «Φάρος μέσα στο σκοτάδι ο ΣΥΡΙΖΑ» νομίζω τα λέει όλα και αναδεικνύει την ανάγκη - υποχρέωση της τιτάνιας προσπάθειας που απαιτείται για να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ηγεμονική πολιτική δύναμη με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Και επειδή χρόνος δεν υπάρχει για φυσιολογικές ωριμάνσεις, οι αναγκαίες παρεμβάσεις είναι πλέον ευθύνη της ηγεσίας του πρώτου σε εκλογική δύναμη κόμματος. Όταν η ίδια η ζωή κραυγάζει να ηγηθείς και να ενώσεις πολύ περισσότερες πολιτικές προοδευτικές πατριωτικές δυνάμεις, πρέπει να συμπεριφέρεσαι αναλόγως με το πραγματικό σου μπόι και όχι σαν μικρομέγαλος που, μόνος εναντίον όλων, θεωρεί ότι μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα.

ΚΑΠΟΙΟΙ στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ έπαθαν σοκ από τη σταυροδοσία, ειδικά στο ευρωψηφοδέλτιο. Δεν έχουν καταλάβει τη διαφορά μεταξύ της ψήφου του λαού και της ψήφου των μελών του κόμματος. Ο λαός, όσα λάθη και να κάνει, έχει το δικαίωμα να αποφασίζει και την υποχρέωση να ελέγχει κάθε εξουσία. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Άλλωστε, το βασικό μήνυμα για όλο τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως στο δυναμικό του, ενσωματωμένοι οι συνεργαζόμενοι, χρειάζονται διαπρεπείς προσωπικότητες ικανές να βοηθήσουν το ιστορικής σημασίας έργο απελευθέρωσης, ανασυγκρότησης και σωτηρίας της πατρίδας μας μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον του κόσμου και της Ε.Ε. ειδικότερα.

ΑΚΟΥΩ συχνά παράπονα για το προνόμιο που έχουν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μονοπωλούν τις εμφανίσεις στην τηλεόραση. Έχει κι αυτό τη σημασία του, αλλά αν δεν βγεις από τα κομματικά γραφεία, αν δεν είσαι πρωταγωνιστής στον χώρο που ζεις και εργάζεσαι, αν δεν κάνεις τίποτα που να αφορά τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, αν δεν είσαι θέση να διαλύσεις του φόβους της κοινωνίας για την ικανότητά σου να κυβερνήσεις, η δημοσιότητα μπορεί να σε εκθέσει. Και να εκθέσει ένα στέλεχος, μικρό το κακό. Μαζί όμως εκθέτει και όλο το κόμμα, το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο των κυρίαρχων ΜΜΕ. Για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη μιας κοινωνίας σε αδράνεια, πρέπει να αποκτήσεις επαφή ώστε να ασκήσεις δυνάμεις κίνησης, όπως επιτάσσουν και οι νόμοι της Φυσικής. Αν όλα αυτά δεν μελετηθούν σοβαρά και κυρίως αν δεν κατανοηθούν από όλους, το ποσοστό των ευρωεκλογών δεν είναι εγγυημένο και σε τελευταία ανάλυση δεν αρκεί για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή.
 

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com