ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

του Δημήτρη Χρήστου

Γιατί μια πατριωτική κυβέρνηση να αφήσει τον ελληνικό λαό να λιμοκτονήσει και να μην απαιτήσει ρύθμιση του χρέους και αποπληρωμή από το περίσσευμα το οποίο θα αγωνιστούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε;
Β.Ι. Λένιν

Αυτή η ρήση του Λένιν μπορεί να μην αφορά την Οκτωβριανή επανάσταση, αλλά νομίζω πως αποτυπώνει την κρισιμότητα των στιγμών για το ελληνικό έθνος. Την Κυριακή αυτή έχουμε τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και την επόμενη, στις 25 Μαΐου, της κρίσιμης πολιτικής σημασίας ευρωεκλογές μαζί με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών. Η ρήση είναι επίκαιρη και δεν αφορά μόνο ή κυρίως τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο τους πολίτες που πρέπει να αποφασίσουν -με την ψήφο τους- να θέσουν τέρμα στη λαίλαπα που σαρώνει τη χώρα. Κάθε μέρα που περνάει αυτή η αδίστακτη αντιπροσωπεία που παριστάνει την κυβέρνηση ξεπουλάει τον εθνικό πλούτο και καταστρέφει το μοναδικής ομορφιάς φυσικό κεφάλαιο του τόπου. Ανατριχιαστική ήταν η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την εκχώρηση των αιγιαλών σε ιδιώτες.


ΚΑΚΩΣ όμως μιλάμε για κυβέρνηση. Τίποτα δεν αποφασίζεται πλέον στην Αθήνα. Τα υπουργικά συμβούλια έχουν καταργηθει (!) παρ' ότι η κυβέρνηση είναι δικομματική. Ο πρωθυπουργός και αρκετοί υπουργοί δεν εμφανίζονται στη Βουλή για κοινοβουλευτικό έλεγχο, συνεργασίες υπουργών δεν γίνονται. Κανονικά, για το μέγεθος των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, Στουρνάρας και Χατζηδάκης θα έπρεπε να έχουν καθημερινές συναντήσεις για αναζήτηση λύσεων. Και όμως αυτοί οι δύο υπουργοί δεν έχουν συναντηθεί ποτέ! Η τσόντα των πασόκων που διαθέτουν κοτζάμ αναπληρωτή πρωθυπουργό μαθαίνει τις αποφάσεις από τις εφημερίδες και προσπαθεί εκ των υστέρων να μαζέψει κάποια ασυμμάζευτα.

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ συμφέροντα, ακόμα και όσα βρίσκουν διεθνείς στηρίξεις (ΔΝΤ), όπως, για παράδειγμα, το αβίωτο χρέος, απορρίπτονται με μια απλή ξερή διαταγή του Σόιμπλε στον Στουρνάρα. Η ατζέντα των μεγάλων θεμάτων έχει αφαιρεθεί πλέον από τις αρμοδιότητες Σαμαρά - Βενιζέλου. Ο σχεδιασμός του Βερολίνου και του νεοφιλελεύθερου ιερατείου που έχει καταπιεί τη σοσιαλδημοκρατία στηρίζεται, σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, στην ισοβιότητα του εθνικού χρέους και στην αποβιομηχάνιση σημαντικών δευτερογενών τομέων παραγωγής με σημαντικές προοπτικές. Η ανατριχιαστική δήλωση του διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλου να εγκαταλειφθούν οι μικρομεσαίες παραγωγικές επιχειρήσεις δίνει μεγαλοπρεπώς το στίγμα, ενώ το τραπεζικό σύστημα παύει να είναι οικονομικός ρυθμιστής και αναπτυξιακό εργαλείο καθώς παραχωρείται με αδιαφανείς μεθόδους και εθνικές ζημιές σε κερδοσκοπικά επενδυτικά σχήματα. Η παροχή χρήματος είναι δικαιωματικά λειτουργία του κράτους και η παροχή χρηματοδότησης, λειτουργία του ιδιωτικού τομέα. Ούτε αυτό ισχύει.

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ συρρίκνωση της χώρας ήδη συμβαίνει και όσο οι αδίστακτοι αντιπρόσωποι κρατούν την εξουσία οι καταστροφές θα μεγαλώνουν με γεωμετρική πρόοδο. Οι νέοι δραπετεύουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, οι ηλικιωμένοι θα πεθαίνουν ταχύτερα καθώς έχουν απολέσει τη δυνατότητα παροχής ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, οι άνεργοι θα αυξάνονται, οι αυτοκτονίες το ίδιο, οι γεννήσεις θα συρρικνωθούν αφού οι νέοι δεν θα έχουν τις προϋποθέσεις να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά.

ΕΚΕΙ που σκοντάφτει το πράγμα είναι η εμπιστοσύνη που ζητάνε όλοι αυτοί οι πολίτες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δίνω καθημερινά μάχες, όπου βρεθώ. Αν ο δανειστής σου απαιτούσε να του πληρώνεις κάθε μήνα ένα ποσόν και από ό,τι απέμενε δεν μπορούσες να θρέψεις την οικογένειά σου, τι θα έκανες; ρωτάω. Όλοι, μα όλοι απαντούν πως δεν θα θυσίαζαν την οικογένεια τους. Γιατί αυτό δεν ισχύει και στην περίπτωση της χώρας; Γιατί μια πατριωτική κυβέρνηση να αφήσει τον ελληνικό λαό να λιμοκτονήσει και να μην απαιτήσει ρύθμιση του χρέους και αποπληρωμή από το περίσσευμα το οποίο θα αγωνιστούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε; Μπορούν οι λαοί της Ευρώπης να δεχτούν τον αφανισμό των Ελλήνων;

ΣΩΣΤΑ τα λες -μου λένε-, αλλά θα τα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ; Κανένας ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη στήριξη της πλειοψηφίας του λαού δεν μπορεί να τα καταφέρει. Έχουμε όμως εθνική υποχρέωση να σώσουμε την πατρίδα μας τώρα, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά. Αν μάλιστα υπολογίσετε ότι ο τρόμος και ο φόβος του εγχώριου συστήματος και των ιδιοκτητών του χρέους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι δύσκολο να πάρετε τη σωστή εκλογικά απόφαση.

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com