ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Οι προσεχείς εκλογές για την εκλογή αντιπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκουν την Ελλάδα και την Ευρώπη στη πιο βαθειά κρίση μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Η αντίθεση των Ευρωπαίων πολιτών στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, έτσι όπως διαμορφώνεται από τις κυρίαρχες δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού, είναι το νέο δεδομένο αυτών των εκλογών σε σχέση με προηγούμενες ανάλογες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ είναι σταθερά προσανατολισμένη υπέρ της ενότητας των Ευρωπαϊκών λαών, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Η πολιτική της παράδοση και οι ιδεολογικές καταβολές της την τοποθετούν στο πλαίσιο του Αριστερού Ευρωπαϊσμού και απέναντι σε αντιλήψεις εθνικού απομονωτισμού. 
 
Είμαστε, ιστορικά, τμήμα εκείνου του ρεύματος των αριστερών ανανεωτικών ιδεών στη χώρα μας που πιστεύει στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης και της Συνοχής, στην Ευρώπη των εργαζομένων και αντιλαμβάνεται την Ευρώπη ως ενός ευρύτατο πεδίο ταξικών αντιπαραθέσεων.
Η σημερινή αρχιτεκτονική της Ευρώπης, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των λαών της, δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πολιτική και οικονομική συγκυρία. Η Ευρώπη όπως είναι σήμερα δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε.
Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ εμμένει στην δημοκρατική διακυβέρνηση της Ευρώπης με εργαλείο τα εκλεγμένα της όργανα .
Εάν δεν επιλεγεί ο Δημοκρατικός αυτός δρόμος η Ευρώπη κινδυνεύει με διάλυση και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες κι επικίνδυνες.
Στην Ευρώπη, είναι η ώρα να προβάλλει η Αριστερά την εναλλακτική της πολιτική για την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Η, για πρώτη φορά, ενιαία προεκλογική καμπάνια του ΚΕΑ, το περιεχόμενο της «Προγραμματικής Πλατφόρμας για τις Ευρωεκλογές του 2014» και η υποψηφιότητα Τσίπρα συμβάλλουν σ΄αυτή την κατεύθυνση.
Στην Ελλάδα, αυτές οι εκλογές πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής, αλλαγής των πολιτικών που έχουν εκτινάξει την ανεργία στο 30%, έχουν αποδιαρθρώσει το κοινωνικό κράτος και έχουν διευρύνει την φτώχεια και την ανέχεια, πρέπει να πουν το μεγάλο όχι στις πολιτικές των μνημονίων και στους πολιτικούς εκφραστές τους.
Η ψήφος στην κάλπη των ευρωεκλογών, δεν μπορεί παρά να είναι ψήφος αλλαγής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι δυνάμεις που εκφράζει η «Αριστερή Προοπτική», στην αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και της εργασίας, συντάσσονται αυτονόητα με τις δυνάμεις της εργασίας που, σε αυτή τη χρονική συγκυρία, εκπροσωπούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από ένα ευρύτερο φάσμα προοδευτικών αριστερών κομμάτων και κινήσεων, μικρών και μεγάλων που συμπαρατάσσονται μαζί του.
Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ , στις ευρωεκλογές και η προώθηση της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, είναι καθοριστικής σημασίας προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική ανατροπή και την διαμόρφωση των όρων για μια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση.
Η «Αριστερή Προοπτική» δεσμεύεται ότι θα εργαστεί για την επιτυχία αυτών των στόχων.
Αθήνα 13-4-2014
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com