ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

«Η τρόικα θα μας δώσει λεφτά, για να πληρώσει τον εαυτό της». Ενδιαφέρονται μόνο για την αποπληρωμή των δανείων και δεν δίνουν καμία σημασία για την ανασυγκρότηση της χώρας, είπε ο Π. Λαφαζάνης καταγγέλλοντας την κυβερνητική υποκρισία, για τη δήθεν διαπραγμάτευση. «Τα λεφτά πάνε στους τοκογλύφους, σε αυτούς που ελέγχουν σήμερα το χρηματιστικό κεφάλαιο και την Ευρώπη» και τίποτα για την κοινωνία, τους μισθούς, τις συντάξεις δήλωσε στην τηλεόραση του Σκαι.


Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι το «άκρον άωτο της αποικιοποίησης της χώρας» γιατί γίνονται μεταξύ μιας κυβέρνησης και υπαλλήλων τρίτης κατηγορίας παραπέμποντας άμεσα σε καθεστώς νεοαποικιοκρατίας.  Μοναδικός στόχος είναι η κοινωνική διάλυση της Ευρώπης και η χώρα μας λειτουργεί απλά σαν ένα πειραματόζωο. Αυτό επιβεβαιώνεται άλλωστε και από τα μέτρα ύφεσης και διάλυσης που παίρνονται διαρκώς, με αποτέλεσμα να διαλύεται ο παραγωγικός ιστός της χώρας. Διαπραγματεύονται την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, μαζί με νέες εργασιακές βαρβαρότητες.
Στην κατεύθυνση αυτή δεν υπηρετείται καμία ανάκαμψη της χώρας. Αντί να προστατεύσουμε όσα αποτελούν βάση για την επιβίωση της χώρας παίρνουμε διαρκώς μέτρα αντίθετα. Οι αθρόες εισαγωγές γάλακτος, για παράδειγμα, θα εκτοπίσουν αντί να προστατέψουν την ελληνική παραγωγή και την ελληνική γαλακτοβιομηχανία. Με τον τρόπο αυτό, «καταστρέφεται η πρωτογενής παραγωγή και το παραγωγικό δυναμικό της χώρας. καταστρέφεται το μέλλον της» εξήγησε ο Π. Λαφαζάνης προσθέτοντας ότι ο δανεισμός θα συνεχιστεί μέχρι το 2016. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο, δεν φεύγει η τρόικα, αλλά αντίθετα θα γίνει επικαιροποίηση του Μνημονίου και η επιτήρηση θα παραμείνει μέχρι να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, απ' την άλλη μεριά ούτε συζήτηση για το κατοχικό δάνειο.

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com