ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε του Σλοβένους να στηρίξουν την Αριστερά στις ευρωεκλογές, επισημαίνοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρχει». «Ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι ανίκητος», τόνισε

«Στόχος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι να βγάλουμε την Ευρώπη από το βαθύ σκοτάδι του νεοφιλελευθερισμού, ποτέ στο παρελθόν, από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι Ευρωπαίοι δεν ήταν τόσο καχύποποπτοι ο ένας για τον άλλον», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Λουμπλιάνα στο Ιδρυτικό Συνέδριο της «Ενωμένης Αριστεράς» και στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Σλοβενία ως υποψήφιου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει από μόνη της τις προϋποθέσεις για αλλαγή πολιτικής και ένα νέο συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα είναι η αρχή του τέλους για τη λιτότητα στην Ευρώπη», ανέφερε, σημειώνοντας πως τους επόμενους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι πλέον κυβέρνηση εν αναμονή αλλά θα είναι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς στην Ιστορία της Ελλάδας.

«Και θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν. Ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους και τις πολιτικές πεποιθήσεις. Η εκλογική νίκη μας θα υποδηλώνει μια βαθιά ρήξη με το παρελθόν της Ελλάδας. Ο λαός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα βαδίσουν μαζί τον μακρύ, δύσκολο, αλλά γεμάτο ελπίδα και θετικές προσδοκίες δρόμο της ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές του ως υποψήφιου για την προεδρία της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως η υποψηφιότητά του δεν είναι τυπική αλλά πρόκειται για εντολή ελπίδας και αλλαγής στην Ευρώπη ενάντια στη λιτότητα που βιώνουν οι ευρωπαίοι ανεξάρτητα από τη χώρα που κατοικούν. «Είναι στο χέρι μας, το Μάη που έρχεται, να τους πετάξουμε στο καλάθι των άχρηστων της ιστορίας. Κάθε πολίτης σε κάθε γωνιά αυτής της ηπείρου κρατάει το κοινό μας μέλλον στα χέρια του. Ψηφίζοντας Αριστερά. Τότε η Ευρώπη θα στραφεί προς τ' αριστερά. Και τότε η κρίση στην Ευρωζώνη θα μπορούσε να λυθεί συλλογικά, δίκαια και αξιόπιστα».

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com