ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Σκληρή απάντηση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στα όσα είπε για «εκτσογλανοποίηση» της κοινωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ δίνει ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

«Το τι λέει ο κ. Βενιζέλος δεν...
έχει πλέον σημασία. Ούτε η ογδοντάλεπτη απολογία του για το σκάνδαλο των υποβρυχίων έπεισε, Ούτε οι ύβρεις στο δημόσιο διάλογο τον σώζουν. Πρόκειται για λευκή πετσέτα στο πεδίο του δημόσιου διαλόγου. Ούτε την αποχώρηση του με αξιοπρέπεια δεν μπορεί να σχεδιάσει» δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτηρίζει την πορεία της κυβέρνησης «μη αναστρέψιμη» .


«Η πορεία προς την ευρωκάλπη θα είναι πορεία μη αναστρέψιμης φθοράς για την κυβέρνηση και ανοδικής δυναμικής για τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει.

Ο Ν. Παππάς απαντά και στις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χειροκρότησε στη Βουλή τον Βύρωνα Πολύδωρα: «Αν καταψήφιζε ο κ. Κωνσταντινόπουλος θα τον χειροκροτούσαμε και αυτόν. Αυτός όμως προτιμάει τα χειροκροτήματα και τα εύσημα του Βορίδη και του Γεωργιάδη. Να τα χαίρεται» τονίζει.
Για την ανάγκη «εθνικής συνεννόησης»

Στις δηλώσεις περί «ανάγκης εθνικής συνεννόησης» επισημαίνει ότι «το να ξορκίζει κανείς την διαφαινόμενη πολιτική αλλαγή είναι ανώφελο». Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Απαντάμε ότι το να ξορκίζει κανείς την διαφαινόμενη πολιτική αλλαγή είναι ανώφελο. Η αλλαγή θα έρθει. Κάποιοι στο μιντιακό και πολιτικό κατεστημένο βλέπουν ότι ο λεγόμενος μεγάλος συνασπισμός είναι η τελευταία και μόνη δυνατότητα τους να επιβιώσουν και στη νέα κατάσταση. Κατανοητό λοιπόν. Αλλά την απάντηση σε αυτές τις προσδοκίες θα τη δώσει ο λαός. Και θα είναι μη αμφισβητήσιμη».

Για τα πλούσια πόθεν έσχες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος παρέχει πλήρη κάλυψη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τα υψηλά πόθεν έσχες: «Οι εύποροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πλούτισαν από την ενασχόλησή τους με την πολιτική. Έχουν δώσει τις εξηγήσεις τους και η προσπάθεια της μονταζιέρας να κρύψει πίσω από αυτό τα διαρκή σκάνδαλα είναι ανεπιτυχής. Αν ισχυρίζονται ότι ένας εύπορος δεν μπορεί να υπηρετεί τα συμφέροντα των φτωχών, φαντάζομαι ότι θεωρούν πως το ίδιο ισχύει για τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Παππά στο Real.gr:

Με 153 βουλευτές πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία. Τι προβλέπετε ότι θα γίνει;

Πρόκειται για πορεία μη αναστρέψιμη. Το ενδεχόμενο εκλογών είναι ανοιχτό αν η πολιτική δυναμική που έχει διαμορφωθεί γίνει επιταχυνόμενη.

Στελέχη όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι χειροκρότησε στη Βουλή τον Βύρωνα Πολύδωρα…

Αν καταψήφιζε ο κ. Κωνσταντινόπουλος θα τον χειροκροτούσαμε και αυτόν. Αυτός όμως προτιμάει τα χειροκροτήματα και τα εύσημα του Βορίδη και του Γεωργιάδη. Να τα χαίρεται.

Την ενέργεια τελικά αλλά και τη διαγραφή του Β. πολύδωρα πώς την κρίνετε;

Η διαγραφή ήταν αναμενόμενη. Έχουμε πει εδώ και εβδομάδες. Οι βουλευτές καλούνται να αντιστοιχηθούν με το λαϊκό αίσθημα. Το λέμε χωρίς προσχήματα. Τις διαφοροποιήσεις τις χαιρετίζουμε. Είναι απλό. Είναι θεμιτό. Είναι αναγκαίο.

Ο Αντ. Σαμαράς μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση; Έχει όπλα – ανασχηματισμός, τριπλές εκλογές τον Μάιο…

Ο κ. Σαμαράς κατάλαβε πολύ καλά ότι οι τρείς ψηφοφορίες την περασμένη εβδομάδα έκαναν τα πράγματα χειρότερα για την κυβέρνησή του. Είναι λογικό λοιπόν ότι τα σενάρια ανασχηματισμού ή αντικατάστασης του ίδιου να επανέρχονται. Η πορεία προς την ευρωκάλπη θα είναι μια πορεία μη αναστρέψιμης φθοράς για την κυβέρνηση και ανοδικής δυναμικής για το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το γνωρίζει το επιτελείο του Μαξίμου. Όπως γνωρίζει και τις λεγόμενες, μυστικές- πραγματικές δημοσκοπήσεις. Έτσι λοιπόν, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Βλέπουμε πολύ αιχμηρές ανακοινώσεις για την υποψηφιότητα Τσίπρα για την κομισιόν εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της κομισιόν τοποθετεί τα ερωτήματα της πολιτικής στην ευρωπαϊκή τους διάσταση, και αναδεικνύει τα διλήμματα μπροστά στα οποία βρίσκεται η Ευρώπη. Οι εμφυλιοπολεμικές ανακοινώσεις της μονταζιέρας του κ. Κεδίκογλου, οφείλονται στην ασχετοσύνη, στην εμπάθεια και στις έντονες ακροδεξιές επιρροές που φαίνεται ότι έχει τελευταία. Η υποψηφιότητα Τσίπρα είναι πολύ θετική για την Ελλάδα, και θα υποστηριχθεί από δυνάμεις πολύ ευρύτερες του ΣΥΡΙΖΑ.

Για «εκτσογλανοποίηση» της πολιτικής ζωής σας κατηγορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος….

Το τι λέει ο κ. Βενιζέλος δεν έχει πλέον σημασία. Ούτε η ογδοντάλεπτη απολογία του για το σκάνδαλο των υποβρυχίων έπεισε, Ούτε οι ύβρεις στο δημόσιο διάλογο τον σώζουν. Πρόκειται για λευκή πετσέτα στο πεδίο του δημόσιου διαλόγου. Ούτε την αποχώρηση του με αξιοπρέπεια δεν μπορεί να σχεδιάσει.

Και χθες, στον κυριακάτικο Τύπο, υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα για υψηλά πόθεν έσχες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποια από αυτά αλήθεια δεν προκαλούν την κοινωνία;

Οι εύποροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πλούτισαν από την ενασχόλησή τους με την πολιτική. Έχουν δώσει τις εξηγήσεις τους και η προσπάθεια της μονταζιέρας να κρύψει πίσω από αυτό τα διαρκή σκάνδαλα είναι ανεπιτυχής. Αν ισχυρίζονται ότι ένας εύπορος δεν μπορεί να υπηρετεί τα συμφέροντα των φτωχών, φαντάζομαι ότι θεωρούν πως το ίδιο ισχύει για τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο.

Κάποιοι μιλούν για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης. Τι απαντάτε;

Απαντάμε ότι το να ξορκίζει κανείς την διαφαινόμενη πολιτική αλλαγή είναι ανώφελο. Η αλλαγή θα έρθει. Κάποιοι στο μιντιακό και πολιτικό κατεστημένο βλέπουν ότι ο λεγόμενος μεγάλος συνασπισμός είναι η τελευταία και μόνη δυνατότητα τους να επιβιώσουν και στη νέα κατάσταση. Κατανοητό λοιπόν. Αλλά την απάντηση σε αυτές τις προσδοκίες θα τη δώσει ο λαός. Και θα είναι μη αμφισβητήσιμη.

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com