ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δύο δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας αργά το βράδυ της Δευτέρας, μέσω των τηλεοπτικών σταθμών Mega και Star, καταγράφοντας τις πρώτες αντιδράσεις των πολιτών στο κύμα συλλήψεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αλλά και τις προβλέψεις τους για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα. Και στις δυο η ΝΔ έχει οριακό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Χρυσή Αυγή καταγράφει πτώση αλλά παραμένει στην τρίτη θέση.



Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO με την Χρυσή Αυγή να παραμένει στην τρίτη θέση, με μικρότερα ποσοστά σε σχέση με τη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία τον Μάιο.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 21%
ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
Χρυσή Αυγή 7,8%
ΠΑΣΟΚ 6%
ΚΚΕ 6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,5%
ΔΗΜΑΡ 4,2%
Οικολόγοι Πράσινοι 1,1%
Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα 1%
Άλλο κόμμα δηλώνει το 4,3%, Λευκό/Άκυρο 3%, «δεν θα ψηφίσω» δηλώνει το 7% και «δεν έχω αποφασίσει» 13,6%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 44,4% των ερωτηθέντων, έναντι 30,4% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 23,7%.

Για τη Χρυσή Αυγή
Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις, το 76,6% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ήταν «δικαιολογημένη η σύλληψη των ηγετών της Χρυσής Αυγής», ενώ το 19,9% θεωρεί ότι «δεν ήταν δικαιολογημένη».

Στο ερώτημα «πιστεύετε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία μας;», το 72,1% απαντάει «ναι» και το 26,5% απαντάει «όχι». Επίσης, το 60,1% εκτιμά ότι «οι συλλήψεις δεν σημαίνουν το πολιτικό τέλος της Χρυσής Αυγής».

Σε ερωτήματα σχετικά με το αν υπήρξε ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή, το 78,3% των ερωτηθέντων απαντά θετικά σχετικά με την ανοχή από πλευράς Κράτος, το 68,6% από την πλευρά της Δικαιοσύνης και το 73,4% απ’ την πλευρά της κοινωνίας.

MRB: Οριακά πρώτη η ΝΔ 

Οριακό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που διενεργήθηκε το διάστημα 1-3 Οκτωβρίου για λογαριασμό της εκπομπής enikos.

Ειδικότερα η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 21,8% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ (21,2%), η Χρυσή Αυγή (6,9%), το ΠΑΣΟΚ (5,2%), το ΚΚΕ (5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (4,8%) και τέλος η ΔΗΜΑΡ (3,6%).
Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 42,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 29,1%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς (36,6%) και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας (25,1%). Σημειώνεται πως το 34,8% των ερωτηθέντων απαντά «Κανένας».

Ως προς την ικανότητα διακυβέρνησης, το 32,7% στηρίζει τη ΝΔ, το 24,2% τον ΣΥΡΙΖΑ και το 37,4% απαντά «κανένα κόμμα».

Όσον αφορά στη θετική εικόνα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς (25,6%) και ακολουθούν ο Αλ. Τσίπρας (24,5%), ο Φ. Κουβέλης (22,6%), ο Ευ. Βενιζέλος (13,2%), ο Π. Καμμένος (11,6%), ο Δ. Κουτσούμπας (9,7%) και τέλος ο Ν. Μιχαλολιάκος (7,1%).

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com