Της Αναστασίας Γιάμαλη

Το 2010 πρωθυπουργός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Την ίδια περίοδο ο συγκάτοικος του στο Xάρβαρντ, Αντώνης Σαμαράς και το επιτελείο του ήταν αντιμνημονιακοί. Σε αντίθεση με τους φιλελεύθερους δεξιούς της ΝΔ που θεωρούσαν το Μνημόνιο απαραίτητο.
Μάλιστα, το επιτελείο Σαμαρά, όπως και ο στενός του φίλος και ολίγον τι υπάλληλος - δικός του και του "Τίγρεως" Μελισσανίδη- και νυν μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης και τα φίλα προσκείμενα σε αυτόν σάιτ όπως το antinews στήριζαν και τις πορείες και άφηναν αιχμές πως η επίθεση στη Μαρφίν, είναι προβοκάτσια.


Σε ανάρτηση του για την Μαρφίν, ξέρετε αυτή την επίθεση που μας ζητούν να καταδικάζουμε πριν πούμε το όνομα μας, αυτή που κατάπνιξε το κίνημα και δεν έχει δικαστεί -ω του θαύματος- κανείς ακόμη , το antinews , σε ανάρτηση της 6ης Μαίου 2010, μία μέρα μετά από την τραγωδία, κάνει λόγο για προβοκάτσια.
Συγκεκριμένα, γράφει πως: "Αυτόπτες μάρτυρες (και γνωστοί μας άνθρωποι) επιμένουν ότι οι δράστες περιέλουσαν πρώτα με βενζίνη το υποκατάστημα της Marfin πριν πετάξουν τις μολότοφ" και συνεχίζει "δεν εξηγείται άλλωστε πως φούντωσε αμέσως τόσο μεγάλη φωτιά (έβλεπα τα σύννεφα καπνού από την γωνία Αμερικής και Σταδίου και διερωτόμουνα τι διάολο έγινε)." Μάλιστα, τονίζεται με κεφαλαία γράμματα πως "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΉ ΤΟΥ «ΧΩΡΟΥ» ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ."
Το antinews, σε ρόλο υπερασπιστή του αντιεξουσιαστικού χώρου, εξηγεί πως "Ο «χώρος» συνήθως πετάει μολότοφ και φεύγει, δεν κάθεται να βρίσει τον κόσμο".
Το καλύτερο όμως το κρατά για το τέλος το σάιτ όπου ο Φαήλος Κρανιδιώτης εκτελεί εντολές και εκφράζει την ακροδεξιά αποψάρα του πρωθυπουργού, ως ο δικός του προσωπικός εκπρόσωπος τύπου αφήνοντας αιχμές για προβοκάτσια "Ούτε φαίνεται να είναι άσχετη η χθεσινή βάρβαρη ενέργεια (Μαρφίν) με καταστάσεις που δημιουργήθηκαν πρόσφατα στο πολιτικό σκηνικό."
Λίγες μέρες μετά στις 20.05.2011 - το σάιτ πάλι πιστό στην τότε αντιμνημονιακή γραμμή Σαμαρά - έγραφε για την 24ωρη πανελλαδική απεργία πως "οι εργαζόμενοι έσπασαν την τρομοκρατία".
Δεν έλειπε και ο μαχητικός σχολιασμός του τύπου "ο κόσμος έσπασε το κύμα τρομοκράτησης του που εξαπολύθηκε από τα ΜΜΕ μετά τον τραγικό θάνατο των υπαλλήλων της Marfin" για να συνεχίσει ακόμη πιό "πικάντικα" επισημαίνοντας πως ήταν εντυπωσιακή η οργάνωση του μπλόκ των αντιεξουσιαστών που "Είχαν καλύτερα περιφρουρημένο και από τα μπλοκ του ΚΚΕ, ενώ οι μπαχαλάκηδες είναι εξαφανιστεί."
Το "ή εμείς ή αυτοί" έλειπε στο τέλος.
Τα αποσπάσματα αλιεύθηκαν από τα εξής δύο κείμενα του antinews τις ημέρες της Marfin:
http://www.antinews.gr/2010/05/20/46620/

http://www.antinews.gr/2010/05/06/44159/