ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Από καιρό έχω στο νου μου να γράψω σκέψεις και απόψεις για όσα, τραγικά, συμβαίνουν στη πατρίδα μας, τις τελευταίες μέρες. Άλλη φορά σκέφτηκα να κάνω κάτι σκωπτικό, από την άλλη σκέφτηκα να λοιδορήσω και να βρίσω, τελικά αποφάσισα να ξαναγράψω στο γνωστό μοτίβο με την προβολή των απόψεων μου, αν και είμαι πάρα πολύ θυμωμένος με τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.


Πέρα από το αν συμφωνεί κάποιος με την απεργία, αν είχε την μία ή την άλλη άποψη, το μείζον πολιτικό πρόβλημα βρίσκεται στον τρόπο και στην πολιτική με την οποία η τρικομματική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει κάθε κοινωνική αντίδραση.
Νόμος και τάξη είναι το γνωστό μότο της. Νόμος και τάξη, όπως ακριβώς αυτή, η τρικομματική, επισημαίνω, κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και τον νόμο και την τάξη.
Όποιος διαφωνεί με τις επιλογές της και μάλιστα δημόσια, σε λίγο θα καταστέλλεται με την πολιτική επιστράτευση, η οποία θα εφαρμόζεται σε αυτούς που πρόκειται να απεργήσουν πριν καν το αποφασίσουν.
Εκτός από τους καθηγητές, χαρακτηριστική είναι η ποινικοποίηση της απεργίας των εργαζομένων στην ΕΡΤ, η οποία γίνεται με αιχμή την διαπλοκή στο ραδιομέγαρο και έχει απαγορευτεί από τα δικαστήρια να ξαναγίνει με τα ίδια αιτήματα!!!!!
Ας δούμε αυτό μοτίβο της τρικομματικής κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με το άμεσο μέλλον.
Τι περιμένουμε;
  • Περιμένουμε χιλιάδες απολύσεις από τον σκληρό πυρήνα του δημόσιου και κοινωνικού τομέα της οικονομίας (αυτοδιοίκηση), τι πιο φυσιολογικό να γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ, φαντάζομαι και την ΠΟΕ ΟΤΑ. Πως αλλιώς ένα σωματείο θα περιφρουρήσει το δικαίωμα στην εργασία των μελών του; Για φανταστείτε λοιπόν ότι αν εφαρμοστεί αυτό δόγμα της τρικομματικής κυβερνητικής πολιτικής, οι δημόσιοι και οι δημοτικοί υπάλληλοι θα ντυθούν στα χακί για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
  • Ετοιμάζονται για ξε-πούλημα τα ΕΛΤΑ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και πάει λέγοντας, να λοιπόν που θα εφαρμοστεί ξανά το δόγμα νόμος και τάξη, απέναντι σε όλους αυτούς που θα τολμήσουν να σκεφτούν την απεργία ως αντίδραση.
  • Τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πιθανόν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι να επανέλθουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, τι θα γίνει και τότε, πάλι η πολιτική επιστράτευση;
Αν όλα αυτά συνδυαστούν με τα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, όπου με υπουργικές αποφάσεις καταλύεται ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές δομές του κράτους, καταλαβαίνετε ότι το γνωστό «αποφασίζουμε και διατάζουμε» ωχριά μπροστά στις σημερινές πολιτικές της τρικομματικής.
Αν όλα αυτά επίσης συνδυαστούν με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που παραβιάζουν την κοινοβουλευτική τάξη, τότε σε συνδυασμό και με το φλερτ της κυβέρνησης με την ρητορική της ναζιστικής δεξιάς, καταλαβαίνετε σε πόσο μεγάλο αντιδημοκρατικό , αντικοινοβουλευτικό και αντιθεσμικό κατήφορο έχει βάλει την χώρα και την δημοκρατία μας αυτή η τρικομματική κυβέρνηση.
Νομίζω πως ακριβώς αυτό είναι ένα από τα μείζονα πολιτικά διακυβεύματα της περιόδου που διανύουμε.
  • Οικονομία, φτώχεια, ανεργία είναι το πρώτο
  • Ξεπούλημα κάθε τι του δημόσιου και κοινωνικού με όρους διαπλοκής και μειοδοσίας είναι το επόμενο,
  • Ζητήματα δημοκρατίας είναι το νέο που προέκυψε ως μείζον.
Σε αυτά τα τρία πολιτικά επίπεδα πρέπει να κινηθεί πολύ συστηματικά ένα μέτωπο αντίστασης στον αυταρχισμό και προάσπισης της δημοκρατίας, της δημοκρατίας που αντιμετωπίζει πρόβλημα αξιοπιστίας στην Ελλάδα από την πρακτική της τρικομματικής που μοιάζει να εκτρέπεται σε ολισθηρούς αυταρχικούς κατήφορους.
Τι άλλο μένει για τον κύριο Σαμαρά, για τον κο Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ και τον κο Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ από το εντάξουν την χώρα μας σε ένα καθεστώς εκτάκτου ανάγκης ……για να σωθεί;
Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Εμένα ναι. Τον γύψο. Κρίμα και ντροπή.

*Ο Ανδρέας Νεφελούδης είναι στέλεχος της Αριστερής Προοπτικής

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com