ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Το www.solidarity4all.gr συγκεντρώνει όλα τα δίκτυα που λειτουργούν στη χώρα

Ενα δίκτυο αλληλεγγύης που σκοπό έχει να διευκολύνει την επικοινωνία όλων των δομών κοινωνικής προσφοράς και να τις κάνει εύκολα προσβάσιμες στον κάθε ενδιαφερόμενο έχει δημιουργηθεί στο Διαδίκτυο.

Η ανοιχτή συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για όλους», μέσα από το www.solidarity4all.gr, δεν είναι παρά ένας χάρτης με όλες τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στη χώρα.

«Από την Κρήτη ως τον Εβρο, χιλιάδες άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι, ντόπιοι και μετανάστες, διαφορετικών πολιτικών εντάξεων και ιδεολογικών πεποιθήσεων, όλοι και όλες εμείς, πεισμένοι ότι οι μνημονιακές πολιτικές πρέπει και μπορούν να ανατραπούν, αποφασισμένοι να μην αφήσουμε κανένα μόνο του στην κρίση, έχουμε δημιουργήσει έναν ολόκληρο γαλαξία δικτύων και δομών έμπρακτης αλληλεγγύης: Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Δωρεάν Διανομή Τροφίμων, Δίκτυα Παραγωγών – Καταναλωτών “Χωρίς Μεσάζοντες”, Υποστηρικτικά Μαθήματα και Σχολεία Αλληλεγγύης, Ανταλλακτικά – Χαριστικά Παζάρια, Τράπεζες Χρόνου και Κοινωνικά Νομίσματα, Στέκια και Χώρους Εναλλακτικής Ψυχαγωγίας, Δομές Νομικής Υποστήριξης και Αλληλέγγυας Κοινωνικής Οικονομίας» αναφέρεται ιστοσελίδα.

Εκεί υπάρχουν καταγεγραμμένες δομές αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα, ημερολόγιο με τις δράσεις τους, ενώ υπάρχει ειδησεογραφική ροή και γενική πληροφόρηση.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει ανάγκη από φάρμακα, μπορεί να έρθει σε επαφή με το κοινωνικό φαρμακείο της γειτονιάς του, ή να μάθει που βρίσκεται και να το επισκεφθεί τις ώρες λειτουργίας του.

Λειτουργεί, επίσης και φόρουμ για διάφορα θέματα, όπως Υγεία, Παιδεία, Πολιτισμός κ.ά.

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com