ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

 
Πηγή Το ΒΗΜΑ 
 
Με ικανοποίηση αλλά δίχως ενθουσιασμούς και τυμπανοκρουσίες αντιμετωπίζει η Κουμουνδούρου τα πέραν πάσης προσδοκίας θετικά αποτελέσματα που επιφύλαξαν τα exit polls  των εταιρειών δημοσκοπήσεων, προβλέποντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί μεταξύ 14% έως 18%. Όπως σχολίαζαν παράγοντες του κόμματος «θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας», υπογραμμίζοντας ότι «σταθερή μας επιδίωξη είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς». «Δεν θριαμβολογούμε. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών», τονίζουν, επισημαίνοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «γνώμονας είναι οι ανάγκες του λαού μας». Οι ίδιοι κομματικοί κύκλοι αναφέρουν: «Ηττήθηκε η πολιτική του Μνημονίου. Το αποτέλεσμα είναι επιλογή του λαού. Τον καλούμε να το υπερασπιστεί και τους πάντες να το κάνουν σεβαστό».

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ανήρτησε φωτογραφία με νέους που κρατούν πανό με το σύνθημα «κυβέρνηση αριστεράς».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται συγκρατημένα ως προς την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς αναμένουν την σαφή εικόνα που θα διαμορφωθεί, ενώ σε όσους τους ρωτούν σχετικά με την μεγάλη άνοδο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, απαντούν: «Παλεύουμε από πολύ καλύτερες θέσεις για να γίνει πραγματικότητα η πρότασή μας για μια κυβέρνηση της Αριστεράς».

Αυτή ήταν άλλωστε και η κίνηση ματ, όπως επισημαίνουν και οι δημοσκόποι, η οποία ευνόησε το τελευταίο διάστημα την προσέλκυση ευρύτερων ψηφοφόρων προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως μάλιστα καταγράφεται, διαρροές ψηφοφόρων προς το μέρος του δεν υπήρξαν μόνον από την πλευρά του ΠαΣοΚ, αλλά και από την ΝΔ, όπως και από το ΚΚΕ, το οποίο για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά της μεταπολίτευσης βρίσκεται πίσω από την «άλλη Αριστερά». Ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μεγάλα ποσοστά ψηφοφόρων οι οποίοι επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ ανιχνεύονται στην νεολαία και τους αναποφάσιστους, οι οποίοι, όπως προκύπτει, κατέληξαν να ψηφίσουν τον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς είτε για να «τιμωρήσουν» τα μεγάλα κόμματα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την οικονομική κρίση, είτε γιατί είδαν θετικά την πρόταση για μια άλλη κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν βιάζεται να εξάγει συμπεράσματα και παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την ροή των αποτελεσμάτων. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Αλ. Τσίπρας, δεν έχει έλθει ακόμα στο γραφείο του στον 7ο όροφο του κτιρίου της πλατείας Κουμουνδούρου και παραμένει σπίτι του, όπου με στενούς συνεργάτες του επεξεργάζεται τα μέχρι στιγμής στοιχεία της σημερινής ανατρεπτικής εκλογικής αναμέτρησης.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και οι συζητήσεις για την διαχείριση του αποτελέσματος δίνουν και παίρνουν. Μεταξύ αυτών, ο κ. Μ. Γλέζος, ο κ. Ν. Βούτσης, ο κ. Β. Μουλόπουλος, ο κ. Γ. Μηλιός, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και πολλοί άλλοι υποψήφιοι, οι οποίοι ενδέχεται να είναι μεταξύ εκείνων που θα εκπροσωπήσουν την ενισχυμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή. Για την ώρα, όπως παραδέχονται κορυφαίοι παράγοντες του κόμματος, το κρίσιμο θέμα είναι η διαχείριση του σημαντικού αυτού εκλογικού μηνύματος που έστειλαν οι πολίτες.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα είχε δηλώσει: «Σήμερα το λόγο έχουν οι πολίτες, τον έχει ο λαός. Ο λαός θα βάλει τη σφραγίδα του, θα βάλει την υπογραφή του. Δεν μετράνε οι υπογραφές που έβαλαν άλλοι εξ ονόματός του». Ενώ είχε εμφανιστεί βέβαιος ότι «ο λαός μας θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη για αλλαγή πορείας, ότι δεν χωρά στη κοινή ευρωπαϊκή  μας πορεία η βαρβαρότητα των μνημονίων».

«Είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός θα γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω του τις δυνάμεις της καταστροφής και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, ώστε την επόμενη μέρα ενωμένοι να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια νέα πορεία. Να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα της δημιουργίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας», κατέληγε η δήλωσή του.

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com