ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012


Η ώρα του αποχωρισμού δεν είναι ώρα για κριτικές, για καταγγελίες προφανών λαθών, παραλείψεων, αδιέξοδων διευρύνσεων, ατυχών συνεργασιών με απαράδεκτα πρόσωπα και αμήχανων αμφισημιών. Περισσότερο προσφέρεται για στοχασμό και ανασυγκρότηση της σκέψης μας.
Ταμείο έτσι κι αλλιώς θα κάνει, κάποια στιγμή, η Ιστορία.

... Αν είναι ανάγκη να...

ειπωθεί, απ’ τη μεριά μου, μια κουβέντα:
Προσήλθα στη Δημοκρατική Αριστερά με τη σκευή μου της Πολιτικής Οικολογίας, της Πράσινης Αριστεράς. Ωστόσο οι διακηρύξεις του κόμματος περί «οικολογικής εγρήγορσης» ως βασικού πυλώνα του προγράμματος και της δράσης του ατόνησαν και φυλλορρόησαν στην πορεία (και πρόσφατα, μέχρι σημείου προεκλογικής, παλαιοκομματικής κοπής, ακύρωσής τους), και εντέλει εκφυλίστηκαν σ' έναν προσχηματικό και κούφιο λόγο, ματαιώνοντας έτσι τα όποια κριτήρια συμμετοχής μου στο εγχείρημα.

Το κρίσιμο σήμερα είναι η αξιοποίηση της τόσο ελπιδοφόρας δυναμικής της πληθυντικής ελληνικής Αριστεράς, όπως την κατέδειξαν θριαμβευτικά τα εκλογικά αποτελέσματα.
Η Ενότητα της Αριστεράς –φλογερός υπέρμαχος της οποίας υπήρξα από την πρώτη στιγμή της ένταξής μου στη ΔΗΜΑΡ– και η όσμωση του κόσμου της, στη βάση αλλά και στα ίδια τα κόμματα, είναι το ζητούμενο, όσο δύσκολο και επίμοχθο κι αν φαίνεται.

Παραμένω μάχιμος· Αριστερός δημοκράτης, Ελευθεριακός και Οικολόγος. Και θα αγωνιστώ για να στήσουμε μαζί ένα πανίσχυρο ανάχωμα στον εκφασισμό και την πτώχευση της κοινωνίας και του τόπου – ενάντια στα λογής μνημόνια και τους λογής αμνήμονες..

Για μια Αριστερά της αλληλεγγύης και της κοινωνικής οικονομίας, που δεν απεμπολεί το ηθικό της κύρος και δεν κάνει εκπτώσεις στις αρχές της.
Για μια άλλη, αειφόρο αντίληψη της σχέσης μας με τον πλανήτη, την έμβια φύση και το περιβάλλον.
Για τη Ριζοσπαστική, Ανανεωτική, Κινηματική και Οικολογική Αριστερά που οραματιζόμαστε όλοι και όλες μας.

Για το καινούργιο που έρχεται!

ΘΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ – πρώην γραμματέας της οργάνωσης Οικολογίας
(ΥΓ: η απόφαση μου για αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ ήταν ήδη ειλημμένη πριν τις εκλογές, ωστόσο λόγοι πολιτικής ηθικής, μού επέβαλλαν τη δημοσιοποίησή της ευθύς μετά).









Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com