ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Απρόσμενη τρόπη παίρνει η υπόθεση με το έμβασμα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων προς το Λονδίνο. Στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη τραπεζική κίνηση και ο τραπεζικός λογαριασμός του Ισίδωρου Κούβελου δεν είχαν δηλωθεί στο σχετικό «πόθεν έσχες». 

Ο κ. Κούβελος σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, κληθείς από τους ελεγκτές να απαντήσει δήλωσε ότι πρόκειται για παράλειψη και λάθος εκ παραδρομής ενώ τόνισε ότι συνδικαιούχος στον λογαριασμό στο Λονδίνο είναι και ο γιος του.

Η κ. Μπακογιάννη, σύζυγος του Ισ. Κούβελου και πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας την Τρίτη είχε δηλώσει από την από το βήμα της Βουλής ότι:
«Πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου, γνωστή μέχρι το 2009-2010 που δημοσιεύθηκε το πόθεν έσχες –δηλαδή και οι μετοχές του και τα πάντα … Η δουλειά του κυρίου Νικολούδη είναι να ψάχνει το «βρώμικο» χρήμα. Αυτήν τη στιγμή μιλάμε για γνωστοποιημένη επιχειρηματική δράση, δημοσιοποιημένη στα πόθεν έσχες…».

Την Τετάρτη ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την ποινική δίωξη του Παναγιώτη Νικολούδη προϊστάμενο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι έγινε εξαγωγή ενός εκατομμυρίου ευρώ από έλληνα βουλευτή τον περασμένο Μάϊο. 
 
Από την πλευρά του ο κ. Νικολούδης καταθέτοντας έγγραφη αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε υπεραμύνεται των χειρισμών του για την υπόθεση  επισημαίνοντας ότι υπήρξε διακριτικός αφού δεν αποκάλυψε το όνομα...

Η κ. Μπακογιάννη αφήνοντας καταθέτοντας αυτοπροσώπως την αναφορά της κατά του κ. Νικολούδη τον κατηγόρησε για δόλο αλλά και για ανακρίβειες αφού όπως εξηγεί «ο πρόεδρος της Αρχής είχε αναφέρει ότι η εξαγωγή του ενός εκατομμυρίου ευρώ έγινε από βουλευτή, ενώ το αληθές είναι ότι ο κ. Κούβελος δεν είναι βουλευτής, δεν εξήγαγε ένα εκατομμύριο ευρώ, αλλά ένα εκατομμύριο δολάρια και η μεταφορά του επίμαχου ποσού δεν έγινε το Μάιο του 2011, αλλά τον Μάρτιο του 2011, όπως και η μεταφορά των χρημάτων δεν έγινε στην Ελβετία, αλλά στο Λονδίνο».  

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ελέγχου «Πόθεν Έσχες», Ευάγγελος Αργύρης έχει δώσει εν τω μεταξύ εντολή να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η κοινή δήλωση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του συζύγου της κυρίου Κούβελου προκειμένου σύντομα να υπάρξει σχετικό πόρισμα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com