ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012


Επειδή ο Μάνος με πρόλαβε στον αέρα και επειδή είμαι και εγώ μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς και μάλιστα μέλος της ΚΕ, έχω υποχρέωση να κάνω καθαρή τη θέση μου απέναντι στα πρόσφατα γεγονότα. Λοιπόν:

Είναι θετικό που το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η Ελλάδα αρνήθηκε να αυτοκτονήσει.

Τα ιδιοτελή πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα της καταστροφής έχασαν μια μάχη, αλλά ο πόλεμος δεν τελείωσε.


Στόχος μας πρέπει να είναι ο περιορισμός της δύναμης των κρατικοδίαιτων οικονομικών ελίτ και η περικοπή  των προνομίων των συντεχνιών που λυμαίνονται επί μακρόν αυτόν τον τόπο και τον οδήγησαν στη χρεωκοπία.

Στόχος μας πρέπει να είναι η χρηστή διαχείριση των νέων δανείων, η ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας που θα φέρει μείωση της ανεργίας και η μεταφορά πόρων από το διεφθαρμένο κράτος στους ανθρώπους της πραγματικής εργασίας, τους νέους, τους φτωχούς, τους αδύναμους.

Οι μεταρρυθμίσεις σε ολόκληρη την κοινωνία είναι πλέον απαραίτητες.

Το νέο μνημόνιο είναι μια καλή ευκαιρία. Όχι επειδή όσα γράφει είναι όλα σωστά. Αλλά επειδή μας δίνει χρόνο (και χρήμα) για να κάνουμε αυτά που πρέπει. Καμιά σύμβαση με τους δανειστές δεν θα μας διασώσει, ούτε θα μας καταστρέψει, αν δεν πάρουμε την τύχη της χώρας στα χέρια μας.

Η υστεροβουλία και η ανικανότητα του παρόντος πολιτικού συστήματος είναι πασιφανής. 

Είναι άμεση η ανάγκη μιας ευρύτερης πολιτικής συμπαράταξης των ανθρώπων της  κοινής λογικής για να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Ας εργαστούμε γι αυτό, ξεκινώντας μέσα από τη Δημοκρατική Αριστερά.












Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com