ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011


Κάλεσμα στο λαό «να ρίξει τη νέα κυβέρνηση σύντομα, πριν ληφθούν τετελεσμένες αποφάσεις» και «να επιβάλει εκλογές», απηύθυνε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. O πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το λαό «να μην σκύψει το κεφάλι», γιατί «έχει τη δύναμη και μπορεί να τους ανατρέψει»

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Αλέκα Παπαρήγα εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε, «κυβέρνηση μαύρου μετώπου των κομμάτων του κεφαλαίου», δεν θα είναι λίγων εβδομάδων και ότι θα επιδιωχθεί η λήψη μέτρων που θίγουν το λαό τουλάχιστον για 10 - 15 χρόνια. Η κ. Παπαρήγα σημείωσε επίσης ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «έψηναν τη νέα κυβέρνηση αρκετό καιρό» και πως το δημοψήφισμα αποτέλεσε μόνο την αφορμή. «Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντιμετωπίσει ούτε το χρέος ούτε τα ελλείμματα ούτε την πιθανή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία», συμπλήρωσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «επιβάλλεται πρωτοφανέρωτη πάλη» και ότι «η αγωνία του λαού πρέπει να είναι πώς θα ανατρέψει την κυβέρνηση».

Αλέξης Τσίπρας: επιλογή εκτροπής

«Πρόκειται για μια επιλογή εκτροπής και εθνικής καταρράκωσης», τόνισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα της μέχρι χθες πολιτικής και κομματικής τους τοποθέτησης, να μην χαμηλώσουν το φρόνημα, να μην τρομοκρατηθούν, να μην τους αφήσουν να τους εκβιάζουν και να μην τους αφήσουν να βάλουν την δημοκρατία στο απόσπασμα.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του για άμεση προσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική, τονίζοντας ότι αυτή είναι η μόνη λύση της ομαλότητας και η μόνη προοπτική αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής. Όπως ο λαός μας ανάγκασε την κυβέρνηση Παπανδρέου σε πτώση, έτσι αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρει να αναδείξει κι ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, που θα καταγγείλει τις αντισυνταγματικές δανειακές συμβάσεις και θα αποκαταστήσει τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια, είπε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: TVXS

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com