ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

«Να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας» επισημαίνει ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών εν όψει της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Καπάκι και ο Βενιζέλος: «Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας».


ΤΙ ΕΙΠΕ, ρε παιδιά, ο Σκουρλέτης και έγινε τέτοιος χαμός; Ψάχνω και βρίσκω το βίντεο της εκπομπής στο Mega. Ο Π. Σκουρλέτης, επικαλούμενος δημοσίευμα της εφημερίδας «Kontra News», ανέφερε: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα». Πράγματι, το θέμα αυτό ήταν πρωτοσέλιδο στις 14 Σεπτεμβρίου στην προαναφερόμενη εφημερίδα. Δηλαδή, ένα μήνα πριν, χωρίς να κουνηθεί φύλλο! Τώρα η κ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση! Ένα μήνα πριν, κανείς δεν αντέδρασε, όχι φυσικά γιατί δεν το πήρε χαμπάρι, αλλά διότι πρυτάνευσε η σκέψη "άστο να το πάρει το ποτάμι, γιατί αν αντιδράσουμε, θα το σηκώσουμε σαν θέμα". Και όταν ο Σκουρλέτης είπε ότι το διάβασε, έγινε χαμός. Μάλιστα, ο Μάκης Γιακουμάτος που ήταν στο ίδιο πάνελ αντέδρασε ζητώντας από τον Σκουρλέτη να ανακαλέσει. Δηλαδή; Να πει ότι δεν το διάβασε;

ΚΑΝΕΙΣ δεν μίλησε για δωροδοκία βουλευτών. Η αποκάλυψη ήταν ότι επιχειρηματίες φίλοι της Ν.Δ. συζήτησαν να φτιάξουν έναν "κουμπαρά" που αν χρειαστεί, να ανοίξει, ώστε να καμφθούν βουλευτές και να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να σωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Η επίθεση αυτή δεν θα γινόταν αν η κυβέρνηση δεν ασκούσε ασφυκτικό έλεγχο στα μεγάλα ΜΜΕ, δυνατότητα που της επιτρέπει να διαστρέφει την πραγματικότητα και, φυσικά, αν η κ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέθετε υπηρεσία που παρακολουθεί τα δημοσιεύματα. Ας είναι.

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά από συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΣΔΟΕ με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Στ. Στασινόπουλο, έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες στις έρευνες και δήλωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα δεχτεί να χρησιμοποιηθεί ο ΣΔΟΕ για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Και για όσους εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν, ας δώσουμε και παραδείγματα. Μέχρι τον Μάιο του 2014 ο Γιώργος Τράγκας ήταν φανατικός αντιμερκελιστής και αντιμνημονιακός. Μετά την αποκάλυψη ότι του ασκείται δίωξη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες με την κατηγορία ότι απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, εντελώς ξαφνικά ο κ. Τράγκας γίνεται υμνωδός του Σαμαρά και κυνηγός του ΣΥΡΙΖΑ!

ΠΑΜΕ στη δεύτερη περίπτωση. Αφορά τον δικηγόρο και βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Β. Καπερνάρο. Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ βρήκαν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς καταθέσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα. Αυτό συνέβη στις 8-11-2013. Έπειτα από περίπου έξι μήνες, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ., και συγκεκριμένα στις 29-5-2014, κατέθεσε δήλωση ανεξαρτητοποίησης. Συμπτωματικό; Πιθανόν. Αν όμως υπήρχε σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα, θα ανακαλύπταμε πολλές περιπτώσεις πολιτικών προσώπων με μεγάλες ή μικρές φορολογικές εκκρεμότητες που δέχονται πιέσεις.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να αναρωτηθεί κανείς αν είναι δυνατόν να βρουν Σαμαράς και Βενιζέλος, έστω και με εκβιασμούς, τους 25 (!) βουλευτές που τους λείπουν για να ξεπεράσουν τον σκόπελο εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Η πρώτη απάντηση είναι δύσκολο έως αδύνατον. Δύσκολο είναι σε κανονικές χώρες, διότι ο ταχυδακτυλουργός και μοναδικός ερμηνευτής του Συντάγματος Ευ. Βενιζέλος, μετά την ιδέα για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα (!), έχει αρχίσει να λέει πως δεν χρειάζονται 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος! Μπορεί να κλείσουν φυλακή όσους βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν δέχονται να ψηφίσουν, πλην κάποιων που ναι μεν δεν έχουν φορολογικές, αλλά ποινικές εκκρεμότητες, για να νικήσουν με το 50% συν έναν, των παρόντων. Κι αυτό δεν θα είναι ανωμαλία, αλλά συνέχεια της πολιτικής σταθερότητας. Σταθερότητας της εξουσίας των μαριονετών.

dchristou52@gmail.com

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com