ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

«Οταν οι μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες θα εκραγούν και η ανθρωπότητα ζαλισμένη, όπως κάποτε η Νιόβη, θα κοιτάζει τα ερείπια του οικονομικού καπιταλισμού, θα υπάρχει η μουσική» είναι η εισαγωγή ενός άρθρου που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στο blog Trans Eurock Express της γαλλικής εφημερίδας Liberation.

«Ορισμένοι καλά πληροφορημένοι οικονομολόγοι (μα, δεν είναι οξύμωρο;)» αναρωτιέται ο συντάκτης του δημοσιεύματος και συνεχίζει «σκέφτονται πώς η Κύπρος μας δίνει μια ευχάριστη γεύση από τις μέρες που θα ρθουν». Για να συμπληρώσει χαρακτηριστικά: «Ωστόσο, στην Κύπρο όταν κανείς σκέφτεται τη μουσική, σκέφτεται τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, του οποίου η καριέρα ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη δεκαετία του '90 για να μην σταματήσει ποτέ να είναι εξίσου δυναμική». 

 
Με τίτλο πράγματι «Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η μόνη σίγουρη επένδυση στην Κύπρο» (Alkinoos Ioannidis, le seul investissement chypriote parfaitement sûr) το μουσικό blog της έγκριτης γαλλικής εφημερίδας πλέκει το εγκώμιο του ελληνοκύπριου ερμηνευτή και συνθέτη με αφορμή την κρίση που πλήττει τη μεγαλόνησο ενώ παραπέμπει τους αναγνώστες και σε προηγούμενες προτάσεις του για τραγούδια του γνωστού μουσικού. 
Αντίστοιχα ο αρθογράφος προτείνει και στο παρόν κείμενο τις «Περιπέτειες ενός προσκυνητή» - άλμπουμ το οποίο μεταφράζει μεν στα γαλλικά ωστόσο γράφει στα ελληνικά - αφού προηγούμενως, έχει αναφερθεί στο είδος της μουσικής του δημοφιλούς καλλιτέχνη ως «ένα μείγμα ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού, από το οποίο αφαιρεί τον σπασμωδικό εξπρεσιονισμό του παραδοσιακού θεάματος και προτιμά μία ατμόσφαιρα πιο οικεία, με ρεφρέν όπου η συγκίνηση, για να έχει περιεχόμενο δεν είναι λιγότερο προφανής». Και, προτού παραπέμπψει τους αναγνώστες στο «Θα μαι κοντά σου όταν με θες» ο ειδικός της μουσικής της Liberation καταλήγει: «Κι έτσι ο Ιωαννίδης είναι ένας μετρ του ρυθμού, είναι επίσης ικανότατος ερμηνευτής στο σόλο, ακόμη και unplugged».

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com