ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

«Πόσο εθνικά και κοινωνικά παραδεκτό είναι, να παραδίδεις αυτά τα παιδιά ομήρους στη Χρυσή Αυγή για τα 18 πρώτα χρόνια της ζωής τους; Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα: γι’ αυτά τα παιδιά Ιθαγένεια στα 18, είναι σενάριο ακροδεξιό», είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Επί θητείας του είχε εκπονηθεί ο υφιστάμενος νόμος για τη χορήγηση ιθαγένειας, την αλλαγή του οποίου προωθεί σήμερα η ΝΔ με βάση σχετική απόφαση του ΣτΕ.



Καλοί γνώστες της κοινοτικής νομοθεσίας αναφέρουν στο tvxs.gr ότι η συγκεκριμένη επίμαχη ρύθμιση βρίσκεται περίπου στο μέσο όρο των αντίστοιχων κανόνων που ισχύουν στις 15 από τις 27 χώρες – μέλη της ΕΕ. Το συμπέρασμα διατυπώνεται με βάση τις 15 χώρες διότι αυτές κατά βάση δέχονται κύματα μεταναστών (για παράδειγμα, η Βουλγαρία δεν έχει λόγο να καθιερώσει μία ανάλογη ρύθμιση).
Διαβάστε επίσης: Πανηγυρίζουν οι νεοναζί για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση

«Ο νόμος αυτός πολεμήθηκε λυσσαλέα όσο κανένας άλλος, στη μεταπολιτευτική μας ιστορία από τις δυνάμεις της συντήρησης, του αυταρχισμού και της εθνικιστικής μικρόνοιας, από όλους αυτούς που είχαν καταντήσει την απονομή της ελληνικής Ιθαγένειας ένα ακόμη ρουσφέτι», είχε πει ανάμεσα σε άλλα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατη εκδήλωση της ΕΕΔΑ.

Ο ίδιος είχε κάνει λόγο για «απίθανα συκοφαντικά ψεύδη και τερατώδεις κινδυνολογίες που επιστρατεύτηκαν από το σημερινό πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, αρχηγό της αντιπολίτευσης τότε, και την παράταξή του, σε πλήρη συντονισμό με τους εγχώριους νεόκοπους εκπροσώπους του νεοναζισμού».

«Τα στατιστικά στοιχεία της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ. αποδεικνύουν πανηγυρικά πως ήδη τη χρονιά που ψηφίστηκε ο νόμος, οι παράνομες είσοδοι στη χώρα αντί να αυξηθούν, όπως ήθελε το φοβικό σενάριο Σαμαρά, μειώθηκαν περισσότερο από το ένα τρίτο και ακόμη και σήμερα δεν έχουν επανέλθει στο αρχικό τους ύψος», είχε προσθέσει.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση Ξένιος Ζευς και στο γεγονός ότι στις 73.000 προσαγωγές μεταναστών μόνο 4.300 μετανάστες δεν είχαν νόμιμα έγγραφα, αναρωτιόταν: «Πού είναι λοιπόν τα στίφη των “λαθραίων” ισλαμιστών των κ.κ. Σαμαρά και Μιχαλολιάκου, που ο τρισκατάρατος νόμος-μαγνήτης προσέλκυσε ;».

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com