ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«Η Ελλάδα δεν θα αποβληθεί από τη ζώνη του ευρώ με απόφαση της Ευρωζώνης, αλλά με την επιβολή όρων, που η χώρα  θα δυσκολεύεται να ικανοποιήσει», εκτιμά ο Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομίας, σε συνέντευξή του στον «ΒΗΜΑ 99,5».    «Ένας απλός όρος θα ήταν να επιβληθεί Ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος να αναλάβει την οικονομική διακυβέρνηση της χώρα μας. Αυτό υποθέτω είναι, τελείως, ασύμβατο με το Σύνταγμα και το πολιτικό μας σύστημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
 

Οπότε οι Ευρωπαίοι θα πουν, «δεν δέχεστε επίτροπο, άρα δεν ψηφίζετε αυτά τα οποία ζητάμε να γίνουν». Κι εμείς κόβουμε τα λεφτά. Κι εφόσον κόψουν τα λεφτά οι Ευρωπαίοι τι θα γίνει στην Ελλάδα; 

Θα γίνει μια άτακτη χρεοκοπία και θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Γιατί άτακτη χρεοκοπία σημαίνει κατάρρευση τραπεζών, φυγή κεφαλαίων και μια τρομερή κρίση στην οικονομία.

Η κατάρρευση της οικονομίας θα οδηγήσει σε κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας. Αφού η οικονομία από το 22% θα φτάσει στο 32%, θα υπάρχουν άνθρωποι στους δρόμους, θα υπάρχουν σκηνές βίας, θα πέσουν πάρα πολύ τα εισοδήματα.

Μπορεί οι Ευρωπαίοι, με άλλα λόγια, να ακολουθήσουν μια σκληρή κι άκαμπτη στάση. Το είδαμε να συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες και  να μας οδηγήσουν στην κατάρρευση της οικονομίας, η οποία θα καταστήσει την έξοδο από την ευρωζώνη αναπόφευκτη, για οποιαδήποτε ελληνική ηγεσία, όσο ευρωπαϊστική ή εκσυγχρονιστική μπορεί να είναι». 

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαντωνίου παραδέχτηκε ότι για το πρώτο μνημόνιο δεν έγινε ουσιαστική διαπραγμάτευση. «Ουσιαστική διαπραγμάτευση δεν είναι απλώς να λες δεν μου αρέσει εκείνο ή το άλλο. Σημαίνει να είσαι ικανός να αντιπροτείνεις μέτρα, να έχεις επιχειρήματα, να έχεις αναλύσεις. Άρα  χρειάζεται να έχεις μια πολύ πιο αξιόπιστη και ισχυρή ομάδα από εκείνη που διέθετε η χώρα μας το 2010 όταν διαπραγματεύτηκε». 

Εν κατακλείδι, αναφέρθηκε στις συζητήσεις που αφορούσαν την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ, λέγοντας: «Κάποιες συζητήσεις έγιναν. Για το περιεχόμενο των συζητήσεων αυτών κι αν υπήρχε μεθόδευση δεν το γνωρίζω. Και δεν νομίζω ότι αυτό είναι και το ζητούμενο.  

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com