ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

«Κάνουμε ένα δημοψήφισμα για κάτι που δεν γνωρίζουμε προκειμένου να αποφύγουμε αυτό που γνωρίζουμε, δηλαδή τις εκλογές και την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Για το ΠΑΣΟΚ

«Στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν δυο τάσεις: είναι η τάση, η οποία είναι ενάντια σε αυτή την πολιτική και η οποία θέλει αλλαγή ρότας σε μια πιο φιλολαϊκή πολιτική αλλά δεν θα μπορέσουν να την επιβάλλουν στο ΠΑΣΟΚ και θα υποχρεωθούν και ελπίζω σύντομα να ωριμάσουν, να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και να συνταχθούν με όλους εμάς που παλεύουμε τη μνημονιακή πολιτική και υπάρχουν εκείνοι που δεν τους φτάνουν αυτά που έχουμε σήμερα αλλά θέλουν ακόμη πιο αυστηρή και πιο σκληρή πολιτική. Αυτές οι δυο παρατάξεις με τις επόμενες εκλογές θα αποσυντεθούν».

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα βρίσκεται στην κορυφή του ενωμένο, έχει φύγει μόνο το 3% των στελεχών του ενώ στη βάση έχει φύγει το 80% των πολιτών. Γιατί υπάρχει αναντιστοιχία του 3 με το 80%; Γιατί ο λαός πάει με τις ανάγκες, τα συμφέροντα και τα ένστικτά του ενώ το 3% έχει κολλήσει πάνω στην εξουσία σαν βδέλλα και δεν λέει να φύγει».

Για τον Γιώργο Παπανδρέου

«Μετά το 2008 αντί να προσπαθήσει να πνίξει αυτά τα συμφέροντα που ήταν σε πλήρη αδυναμία αναλαμβάνοντας την κυβέρνηση δυστυχώς, τους έδωσε χρόνο και τόπο να δυναμώσουν. Το ότι κάνει καμπάνια τώρα ενάντια στους τραπεζίτες που αντιστέκονται σε μια πλευρά αυτών των μέτρων και θα δούμε πού θα καταλήξει η διαπραγμάτευσή τους μου λέει κάτι πολύ απλό: ότι κάποιοι προτιμούν να στηρίζονται στους ισχυρούς ξένους παρά σε ανίσχυρους ντόπιους.»

«Εγώ όλη μου τη ζωή, από την εποχή πριν από τη χούντα, στη διάρκεια της χούντας και όταν βρέθηκα στο στρατοδικείο μέχρι σήμερα πάλεψα ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα που πνίγουν αυτόν τον τόπο. Ο κος Παπανδρέου κάποια στιγμή το θεώρησε βολικό. Πίστεψα ότι ήταν ειλικρινής. Απεδείχθη ότι δεν ήταν. Όταν κάποιος λέει ψέματα και έχει συμπεριφορά όχι αυθεντική, είναι ντροπή του. Αλλά αν την επαναλάβει κι εγώ τον πιστέψω είναι δικιά μου ντροπή».

Αποσπάσματα από τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στο «Ράδιο 9».

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com