ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κατάλυση της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, κάτω από ένα ωμό εκβιασμό από τους Ευρωπαίους, κατήγγειλε μιλώντας στην Πρωινή Ενημέρωση ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι θεωρεί αυτονόητο να μην υπογράψει ο Αντώνης Σαμαράς, γιατί όπως είπε, είναι αυτονόητο μία Δημοκρατία να λειτουργεί με όρους Δημοκρατίας.

Δείτε το video

Το ψέμα της 6ης δόσης

Το κρίσιμο για τον Αντώνη Σαμαρά, πρόσθεσε, δεν είναι αν θα υπογράψει αλλά το αν θα διαπράξει το έγκλημα και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τις τελευταίες ώρες, αντιπολιτεύεται τον εαυτό του.

Ο κυρίαρχος εκβιασμός, τόνισε, είναι ότι αν δεν θα δεχθούμε τις αξιώσεις τους, θα οδηγηθούμε σε χρεοκοπία.

«Το μεγαλύτερο ψέμα, είναι, ότι αν δεν πάρουμε την έκτη δόση, δεν θα πάρουμε, μισθούς και συντάξεις» σημείωσε τονίζοντας ότι καλό θα ήταν να πούμε στον ελληνικό λαό, τι ακριβώς συμβαίνει.

Πάρτε το προσχέδιο προϋπολογισμού. Δείτε για Νοέμβριο και Δεκέμβριο τα έσοδα από φόρους είναι 12 δισ. Ξέρετε, πόσο είναι μισθοί και συντάξεις; Τέσσερα δισ. Αν βάλουμε και τις πρωτογενείς δαπάνες, άλλα 4δις. Δηλαδή οκτώ.

Ύστατο όπλο με επιλογές ρίσκου

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρατήρησε ότι εδώ και 1,5 χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, «έχουμε δυνατότητες ισχυρής διαπραγμάτευσης γιατί η Ελλάδα, δεν είναι η μοναδική περίπτωση».

Η επόμενη μέρα: Νέος συνασπισμός εξουσίας

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρότεινε για την επόμενη μέρα, έναν νέο συνασπισμό εξουσίας, μια πλατιά συμπόρευση στη βάση προγραμματικών που θα εκφράζουν τις ανάγκες άλλων κοινωνικών στρωμάτων.

«Λέμε να χει πυρήνα την αριστερά, αλλά χωρούν και άλλες δυνάμεις» ανέφερε εννοώντας ψηφοφόρους από τη βάση του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη ΝΔ.

Πηγή www.ert.gr

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com