ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011


Νομοθετική παρέμβαση για τη μείωση (από 5% έως και 40%) των ποσών που θα χορηγούν, από 1/1/2012, τα ελλειμματικά επικουρικά ταμεία προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Παράλληλα, μείωση στις επικουρικές συντάξεις έρχεται από την 1η Σεπτεμβρίου και με την εισφορά τύπου ΛΑΦΚΑ, η οποία θα αρχίσει να παρακρατείται κλιμακωτά (από 3% έως 10%) σε όλες τις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", οι αναλογιστικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί για το 95% των επικουρικών ταμείων και τον Σεπτέμβριο θα αποφασιστούν οι παρεμβάσεις που θα γίνουν (δηλαδή η μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης) ώστε να αντιμετωπιστούν τα ελλείμματά τους.

Κατά το υπουργείο Εργασίας, το 2011 το έλλειμμα των επικουρικών ταμείων θα ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ και με την εισφορά στις συντάξεις περίπου 236.000 συνταξιούχων που εισπράττουν ποσά άνω των 300 ευρώ, θα επιχειρηθεί να καλυφθούν τα ταμειακά ανοίγματα.

Πρόβλημα βιωσιμότητας υπάρχει και για τα εφάπαξ (έχουν παραγγελθεί ανάλογες μελέτες, παρά τις πρώτες μειώσεις που εφαρμόζονται και είναι 10% για το Δημόσιο και 15% για το Ταμείο της ΔΕΗ). Το μεγαλύτερο έλλειμμα (περί τα 2 δισ. ευρώ) αντιμετωπίζει το ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας) με 50.000 συνταξιούχους να περιμένουν στην ουρά για το εφάπαξ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com