ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
H ΠΑΣΚΕ η μεγάλη συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, αλλά και ως πλειοψηφούσα παράταξη στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ, κρίνει αναγκαίες τις διευκρινίσεις σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση της Eκτελεστικής Eπιτροπής της Συνομοσπονδίας .
H ΠΑΣΚΕ ανάλυσε όλα τα δεδομένα από την άσκηση των αντεργατικών πολιτικών Τρόικας-κυβέρνησης.
 
Ταυτόχρονα υπενθύμισε τις σχεδόν καθολικές απαιτήσεις των οργανώσεων -μελών της ΓΣΕΕ (Εργ.Κέντρα-Ομοσπονδίες) ότι όταν προκηρύσσονται απεργίες πρέπει, για να έχουν καθαρές, στοχευμένες διεκδικήσεις να είναι καλά οργανωμένες, ώστε να επιτρέπουν τη συμμετοχή των εργαζομένων καθώς η μέχρι τώρα εμπειρία των 37 κινητοποιήσεων - κατά τη μνημονιακή περίοδο - δείχνει ότι όταν δεν επεδείχθη σεβασμός στη θέληση αλλά και στις αντικειμενικές δυνατότητες των εργαζομένων, τότε οι εργαζόμενοι γυρίζουν την πλάτη τους στα συνδικάτα και οι απεργίες είναι χωρίς απεργούς και χωρίς αποτελεσματικότητα.
Δηλώσαμε ότι, παρά το ότι δε ψηφίσαμε την πραγματοποίηση της απεργίας στις 9 Απρίλη – εξηγώντας ότι τίποτα απ' ότι μας έχουν ζητήσει ΟΛΑ τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες ΔΕΝ συντρέχουν, θα σεβαστούμε την πλειοψηφούσα άποψη και θα εργαστούμε για την υλοποίηση της απόφασης.
Δυστυχώς κάποιοι δε σεβάστηκαν κανέναν και τίποτα και άρχισαν τα ψεύδη. Ότι δήθεν η ΠΑΣΚΕ “....εκτιμά ότι δεν αποτελούν απειλή για τους εργαζόμενους...(τα μέτρα της Τρόικας).” Σε όλους όμως είναι γνωστό ότι η παράταξη που μπήκε μπροστά, πρότεινε και οργάνωσε δεκάδες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενάντια σε κυβερνήσεις, τρόικα, μνημόνια, ήταν η ΠΑΣΚΕ όταν κάποιοι “κοιμόντουσαν” ονειρευόμενοι Ζάππεια!!!
Η παράταξή μας δε θα παρακολουθήσει τέτοιες ενέργειες όσο είναι ανοιχτή η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση - την οποία η πλειοψηφία (!) της πλειοψηφίας (!!) που αποφάσισε την απεργία - δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την υπογραφή της (!!!).
Μοναδικό προαπαιτούμενο θέσαμε να μην αποτελέσει "άλλοθι” η απεργία, ώστε να μην υπογραφεί Εθνική Σύμβαση γιατί η μετενέργεια λήγει στις 31 Μάρτη και μη υπογραφή σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι (μερικές εκατοντάδες χιλιάδες) που καλύπτονται απ' αυτήν, οδηγούνται σε ατομικές συμβάσεις εργασίας....(αλήθεια ενδιαφέρει κανέναν από τους “εργολάβους” συκοφάντες ένα τέτοιο ενδεχόμενο;).
Δηλώσαμε ότι θα εργαστούμε και για την υπογραφή σύμβασης και για την απεργία. Και θα υλοποιούμε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας (αν υπάρχουν).
Μην επαναπαύονται όμως οι συκοφάντες - διαστρεβλωτές.
Μετά την υπογραφή σύμβασης και την απεργία θα μιλήσουμε ΑΝΟΙΧΤΑ και για ΟΛΑ!
Και τότε θα “γελάσει κάθε πικραμένος” αν και η κατάσταση είναι για κλάματα!
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Υ.Γ. Για την ιστορία. Αυτό που έγινε δεν έχει συμβεί ποτέ στα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον. Αν κάποιοι θέλουν την κρίση της παράταξής τους να την κάνουν κρίση της ΓΣΕΕ, θα πάρουν τη δέουσα απάντηση.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com