ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν μέλος του παράνομου Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, SACP, και αυτό ήταν κάτι που κρατούσε μυστικό, πέραν της παρανομίας, αλλα και για να αποφύγει προστριβές με τις δυτικές χώρες, κινδυνεύοντας να να αποσύρουν αυτές την εξαιρετικά σημαντική οικονομική τους στήριξη στο Εθνικό Αφρικανικό Κογκρέσο.
 
Ήταν ενεργό μέλος του SACP τουλάχιστον από την δεκαετία του 1950 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας 1960, όπου και έγραψε το χειρόγραφο εγχειρίδιο με τίτλο “HOW TO BE A GOOD COMMUNIST”,  (“Πώς Να Γίνεις Ένας Καλός Κομμουνιστής”).
Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε στο τέλος της ανάρτησης του LEFTeria-news.
Επίσης μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την ιστοσελίδα του γνωστου βιβλιοπωλείου Barnes and Noble.
Αν διαβάσετε κακεντρεχή σχόλια, απλά αγνοήστε τα, καθώς στην βαθιά αντικομμουνιστική Λευκή Ν.Αφρική, το συγκεκριμένο κείμενο χρησιμοποιήθηκε για να χτυπηθεί ο Μαντέλα ως “Κομμουνιστης Τρομοκράτης”.
Την εποχή που γράφτηκε το εγχειρίδιο, η παγκόσμια κοινότητα είχε αρχίσει να ασχολείται εντονα με το Απαρτχάιντ, αλλα και με τον παράνομο τότε, Νέλσον Μαντέλα.
Όμως αυτό το κείμενο τα αγκάλιασε η Μαύρη Νότια Αφρική, που έδωσε και τα περισσότερα μέλη στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στις υπόλοιπες Αριστερές Οργανώσεις.

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com