Δεν είναι μόνο η Ν.Δ. που "βράζει" με τον Γ. Στουρνάρα και εν γένει με την κυβερνητική πολιτική. Ρήγματα παρουσιάζονται και στην ομάδα των πιστών "σαμαροφυλάκων" του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς στο εσωτερικό του πρωθυπουργικού επιτελείου έχουν βγει τα μαχαίρια.

Ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Αντ. Σαμαρά είναι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τ. Μπαλτάκος, που έχει βρεθεί πολλάκις στο στόχαστρο της κριτικής βουλευτών της Ν.Δ., αλλά και πιστών "σαμαρικών". Σήμερα ο γενικός γραμματέας δέχεται ένα ακόμη "χτύπημα" και, μάλιστα, από εφημερίδα η οποία το παίζει επίσημη του "σαμαρισμού". Ο λόγος για την εφημερίδα "Παραπολιτικά", η οποία αποκαλύπτει, ως κεντρικό θέμα, μία υπόθεση "περίεργου" διορισμού του γιου του Τ. Μπαλτάκου στο Λιμενικό Σώμα. Η εφημερίδα κυκλοφορεί με τίτλο "Ο Μπαλτάκος αμάρτησε για τον γιο του" και υπέρτιτλο "Παρέμβαση - σκάνδαλο για να τον διορίσει".



 Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πρωτοσέλιδό της, υπήρξε παρέμβαση στο Λιμενικό "για να γίνει μόνιμος (σ.σ.: ο γιος Μπαλτάκου) στο Σώμα" και κάνουν λόγο για δύο "δικαστικές αποφάσεις" και για "περίεργη αλλαγή της βαθμολογίας". Η εφημερίδα, μάλιστα, προαναγγέλλει ότι δημοσιεύει "όλα τα αποκαλυπτικά έγγραφα".
Σαν να μην έφταναν αυτά, η σαμαροφυλλάδα έχει και σχόλιο - κεντρικό άρθρο με τίτλο "Το νόμιμο και το ηθικό", θυμίζοντας την αλήστου μνήμης ρήση του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη, όταν είχε αποκαλυφθεί ότι φοροαπέφευγε με νόμιμο τρόπο μέσω off shore εταιρείας. Στο σχόλιο, μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχη περίπτωση κυβερνητικού στελέχους που "αμάρτησε για τον γιο του" -δηλαδή στη μετεγγραφή του υιού Τσιτουρίδη από ένα πανεπιστήμιο σε ένα άλλο- ο τότε πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, είχε αποπέμψει τον Σ. Τσιτουρίδη από το υπουργείο Εργασίας. Μένει να φανεί τι ακριβώς θα κάνει ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος ώς τώρα φημίζεται πως δεν "αδειάζει" τους φίλους του...
Πάντως, πίσω από αυτή τη διαμάχη διακρίνει κανείς τον πόλεμο συμφερόντων που σοβεί επί μήνες ανάμεσα στους εφοπλιστές - Ηρακλείς του στέμματος Σαμαρά, τον Μαρινάκη και τον Μελισσανίδη. Για να δούμε ποιος τελικώς θα την πληρώσει από την "κρυπτεία" στο πρωθυπουργικό περιβάλλον; Θα θυμάστε, ασφαλώς, τον ζήλο Μπαλτάκου για το σπαρτιάτικο έθιμο της δολοφονίας ειλώτων. Και δεν σας έχει διαφύγει, από την άλλη, το διαφημιστικό σλόγκαν της παραπολιτικής του λιμανιού, "Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ"! Θα διερωτηθείτε τι περισσότερο έκαναν οι χρυσαυγίτες...

  Η ΑΥΓΗ