ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου Οικολόγων - Πρασίνων:

Χαλκευμένες οι κατηγορίες ενάντια στους αγωνιστές κατά των μεταλλείων χρυσού
Νέα απαράδεκτη εκτροπή από τις δημοκρατικές αρχές αποτελεί η κατηγορία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης από τον Τόλη Παπαγεωργίου, αγωνιστή κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.

Η κατηγορία, που χαλκεύτηκε για να υλοποιήσει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα υπερασπιστεί την επένδυση χρυσού με κάθε θυσία, είναι πλήρως ανυπόστατη και εκφράζει την απελπισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιάξει το προφίλ της απέναντι στους επενδυτές που θέλει να εξυπηρετήσει. Φτάνει στα άκρα γιατί ο αγώνας των Χαλκιδιωτών δεν κάμφθηκε, παρά τη βία και την αστυνομοκρατία που χρησιμοποιείται τόσους μήνες εναντίον τους.

Η κυβέρνηση δείχνει για μια ακόμη φορά τα δόντια της στους κατοίκους που αγωνίζονται για το βιώσιμο μέλλον της περιοχής τους και την προστασία του περιβάλλοντος. Προβάλλοντας τη θεωρία των δύο άκρων και την επιθυμία για δήθεν πάταξη του εξτρεμισμού, εξομοιώνει τους νεοναζιστές χρυσαυγίτες με τους αγωνιστές κατά των μεταλλείων χρυσού, δηλώνοντας ότι είναι διατεθειμένη να βάλει φρένο τόσο στην άνοδο του φασισμού όσο και στα εμπόδια στην ανάπτυξη.

Όμως σε καμία περίπτωση οι δύο περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Από τη μια έχουμε το νεοναζιστικό μόρφωμα που σκορπάει τρόμο και αίμα και σπέρνει τις φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες του μέσα στην κοινωνία, θρεμμένο από το πολιτικό σύστημα σε βαθμό που απειλείται το ίδιο (εξού και η όψιμη ανησυχία τους για τη διατήρησή του), κι από την άλλη έχουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, που βάλλει εναντίον απλών πολιτών, προκειμένου να επιβάλλει με τη βία τις ιδιωτικές επενδύσεις που η τοπική κοινωνία αρνείται.

Η ίδια η κυβέρνηση, λοιπόν, μάχεται τους πολίτες και τη δημοκρατία. Η ίδια η κυβέρνηση στρέφεται κατά όσων υπερασπίζονται τη νομιμότητα και το μέλλον της περιοχής τους.

Η νέα κατηγορία στοχεύει και την οικολογική δράση γενικότερα. Καμία κατηγορία δεν μπορεί να κάμψει τον αγώνα των οικολόγων, των ενεργών πολιτών, αυτών που δεν χαρίζουν την πατρίδα τους σε ιδιώτες ψευτοσωτήρες. Η τακτική της κυβέρνησης μας συσπειρώνει ακόμη περισσότερο στον έντιμο αγώνα μας για την επιβίωση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τους δίκαιους αγώνες. Η θεωρία των δύο άκρων δεν καίει τους αγωνιστές αλλά το περιβάλλον και τη δημοκρατία.

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com