ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013


Επικροτεί και στηρίζει την πρωτοβουλία των «58» για την ενότητα της κεντροαριστεράς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος», στον δήμο Θεσσαλονίκης έχει ήδη γίνει πράξη ένα σχήμα τύπου «Ελιάς», καθώς η «Πρωτοβουλία» είναι μια δημοτική παράταξη με άτομα από διαφορετικές προελεύσεις, που κέρδισε το δήμο και φιλοδοξεί να συνεχίσει για μια νέα θητεία.


«Έχουμε διαφορετικές προελεύσεις, με άτομα από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, από την κοινωνία των πολιτών, με άτομα χωρίς κομματική αναφορά. Μας καταλογίζουν ότι συχνά μαλώνουμε, ότι σκοτωνόμαστε κτλ. Όμως το πλαίσιο της λειτουργίας μας είναι να συζητούμε, να ζυμωνόμαστε μέχρι να δημιουργηθεί η κοινή θέση και να συμφωνήσουμε», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.
«Παίζει»  με την θεωρία των δύο άκρων ο Μπουτάρης;
Θεωρεί πως η πρωτοβουλία των 58 έχει την δυνατότητα να παίξει τον 3ο πόλο σε μια κατάσταση πανικού, όπως περιγράφει το πολιτικό σκηνικό, αυτή τη στιγμή, στη χώρα.
Μάλιστα ο κ. Μπουτάρης, στην αποστροφή του λόγου του «παίζει» με την θεωρία των δύο άκρων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει πράγματι ένας πανικός που δημιουργούν φοβικές δυνάμεις, με λαϊκιστικές σημαίες και άναρθρες κραυγές. Υπάρχουν ακραίες καταστάσεις όπως αυτές της Χρυσής Αυγής και όχι μόνο. Καταστάσεις που επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο».
Εύχεται η πρωτοβουλία των 58 να εκτονώσει την κατάσταση
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης φαίνεται να αξιοποιεί πλήρως το οπλοστάσιο επιχειρημάτων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που εδώ και καιρό, χωρίς μεγάλη επιτυχία, επιχειρεί να διαδραματίσει τον ρόλο της ψύχραιμης και ώριμης πολιτικής δύναμης.
«Εάν καταφέρει αυτή η πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση, να εκτονώσει την ένταση που καλλιεργείται και να αλλάξει την ψυχολογία του κόσμου ως προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, θα είναι μια μεγάλη πρόοδος», αναφέρει ο κ. Μπουτάρης.
Πιο ΠΑΣΟΚ και από το ΠΑΣΟΚ ο Μπουτάρης
Ούτως η άλλως ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν ξεχνά να δηλώσει την στήριξη του στο ΠΑΣΟΚ. Μια εβδομάδα πριν σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης είχε σπεύσει να δηλώσει πιο πασόκος και από τους πασόκους.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αν και έχει λάβει ήδη την πολιτική στήριξη για τις επόμενες εκλογές, από τον μεγάλο ηγέτη Ευάγγελο Βενιζέλο, στην εν λόγω εκδήλωση  ένιωσε την ανάγκη να την ξαναζητήσει.
«Είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους αν και δεν είμαι μέλος του. Όλοι μου οι γνωστοί κινούνται σε αυτό το χώρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης κατά το χαιρετισμό του. "Θα σαρώσουμε και σε αυτές τις εκλογές " πρόσθεσε, δηλόνοντας παράλληλα: "Θα είμαι δήμαρχος για τα επόμενα 5 χρόνια με την βοήθεια σας, θα τους πάρουμε το κεφάλι".
Εδώ το δημοσίευμα του alterthess για την παρέμβαση Μπουτάρη στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com