ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η Γερμανία δεν πιστεύει ότι είναι κατάλληλος ο χρόνος για τη χορήγηση νέων περιθωριων ή πρόσθετου χρόνου στην Ελλάδα προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις βάσει της δανειακής συμφωνίας,δήλωσε τη Δευτέρα ένας Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος  σύμφωνα με το Reuters.
«Είναι καθοριστική στιγμή για την Ελλάδα να πείσει την  τρόικα ότι θα τηρήσει τις συμφωνίες και να εφαρμόσει πλήρως τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Τώρα δεν είναι ώρα για οποιεσδήποτε εκπτώσεις προς την Ελλάδα", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της χώρας Georg Streiter.Ερωτηθείς για το αν υπήρχε χώρος για να δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα να επιτύχει τους στόχους της μεταρρύθμισης, όπως πρότεινε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε νωρίτερα τη Δευτέρα,ο Streiter δήλωσε: "Εμμένουμε σε ό, τι έχει συμφωνηθεί."
 
Όσον αφορά τους σχολιαστές του γερμανικού τύπου υπάρχει μία εικόνα "ανακούφισης" με αυστηρή όμως διάθεση.
 
Στον σχολιασμό των εκλογών από την Süddeutsche Zeitung επισημαίνεται πως "δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο" αλλά και πως δεν θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών.
 
Όσον αφορά το πρόσωπο του Α. Σαμαρά οι εκτιμήσεις είναι συγκρατημένες με το Spiegel να αναφέρεται σε νεκρανάσταση του Α. Σαμαρά και της ΝΔ για τις εκλογές.
 
Τέλος το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως ίσως η νίκη του Α. Σαμαρά αποδειχθεί πύρρειος για τους Ευρωπαίους που έσπευσαν να τον ωραιοποιήσουν.
 
Πληροφορίες: Reuters, DW

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com