ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

«Θα είμαστε αντίπαλοι με τον κ. Σαμαρά, γιατί έχουμε αντίπαλες στρατηγικές. Σε ό,τι αφορά όμως τις δυνατότητες που ανοίγονται από το αποτέλεσμα για μια καλή επαναδιαπραγμάτευση δεν θα είμαστε εμπόδιο». Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε ο πρώτος. Η συνάντηση διήρκησε μόλις 25 λεπτά, αφού ο κ. Τσίπρας είχε εξαρχής δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι έρχεται ένα κρίσιμο 10ήμερο και για τον λόγο αυτό ο ίδιος δεν θα παραλάβει διερευνητική εντολή για να μην δημιουργηθεί καμία καθυστέρηση στον σχηματισμό κυβέρνησης.


«Οι σημαντικές δυνατότητες διαπραγμάτευσης που πρόκύπτουν από την εντολή του λαού μας στις 6 Μαίου και στις 17 Ιουνίου, που έστειλαν μήνυμα απόρριψης της λιτότητας δεν πρέπει να σπαταηθούν αλλά να αξιοποιηθούν. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάει στις Βρυξέλλες με τον πήχυ ψηλά, εκεί που τον έθεσε η λαϊκή ετυμηγορία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:  «Σεβόμαστε το αποτέλεσμα, το δίλλημα ήταν σαφές: κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργήσει το μνημόνιο ή κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική- ελπίζουμε αξιοιοποιώντας τις δυνατότες που της δίνει το αποτέλεσμα».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «να σταματήσουν τα επικοινωνικα παιχνίδια», αναφορικά με τη μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό σχήμα καθώς, όπως είπε, «η δημοκρατία προβλέπει και κυβέρνηση και αντιπολίτευση, και εμάς νο ρόλος μας είναι να ασκούμε κριτική για τα κακώς κείμενα και να παρεμβαίνουμε με μαχητικό τρόπο».

«Διαβεβαίωσα τον πρέοδρος της ΝΔ ότι αυτό θα πράξουμε», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Επισήμανα ότι θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο να συνεχιστούν οι περικοπές. Σημείωσα ότι δεν τον άκουσα χθες να μιλά για αναδιαπραγμάτευση, όπως έκανε προεκλογικά, ελπίζω εκ παραδρομής».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε εμμέσως στα φαινόμενα βίαιων επιθέσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντας: «Εθεσα στον κ. Σαμαρά ένα επιπλέον ζήτημα, αυτό της βίας που ασκείται από παρατάξεις που δυστυχώς βρίσκονται στη Βουλή. Τέτοιες πρακτικές συρρικνώνουν τη δημοκρατία και εμάς θα μας βρουν απέναντι. Ελπίζω σε αυτό να έχουμε τη συνεργασία όλων».

Αντ. Σαμαράς: Τηρούμε τη συμφωνία, ζητούμε πολιτικές που θα δώσουν ανάσα

«Την ευρωπαϊκή μας προοπτική τη ζητάει, τη θέλει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, δηλαδή ευρώ και ασφαλώς τροποποίηση του προγράμματος, που όπως όλοι ξέρουμε γίνεται μόνο με επαναδιαπραγμάτευση», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης.

Η δήλωσή του ήλθε και ως απάντηση στις αναφορές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μετά την εκλογική νίκη του κόμματος δεν ανέφερε τον όρο επαναδιαπραγμάτευση.


«Τηρούμε τη συμφωνία και ταυτόχρονα ζητούμε το αυτονόητο, δηλαδή να υπάρξουν πολιτικές τέτοιες οι οποίες μέσα από την ανάπτυξη θα δώσουν το δικαίωμα της ανάσας και της ελπίδας σε εκατομμύρια Ελληνες», πρόσθεσε.
«Πρέπει να γίνει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Θέλω μόνο να σας πω ότι συνεχίζω την προσπάθεια. Έχει ανάγκη η χώρα να αποκτήσει άμεσα κυβέρνηση».

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com