ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ντοκιμαντέρ της δραχμής και ΜΜΕ της δεκάρας ή Η πολιτική λειτουργία των "αμερόληπτων" ΜΜΕ με δύο απλά παραδείγματα

Παράδειγμα πρώτο

Όσες και όσοι βρέθηκαν χτες στην Ομόνοια, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ή την παρακολούθησαν από την τηλεόραση και το διαδίκτυο, κάνουν σήμερα λόγο για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στα χρονικά της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η ίδια, εξάλλου, η κάλυψη της συγκέντρωσης από εκατοντάδες διεθνή μέσα, μαρτυρά τη σημασία της μεγαλειώδους κινητοποίησης, όχι μόνο για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Κι όμως, αυτό που κατανοούν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ στο εξωτερικό, μοιάζει να είναι ακατανόητο για τις στρατευμένες στο Μνημόνιο "σοβαρές" εφημερίδες, που σήμερα εξαφάνισαν μαγικά από τα πρωτοσέλιδά τους τη χτεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Με τον τρόπο αυτό, τα φύλλα της διαπλοκής έδειξαν ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις των ιδιοκτητών τους δεν εξαντλούνται στην προνομιακή προβολή κάποιων απόψεων και τη διαστρέβλωση ή τη συκοφάντηση άλλων. Το ρεπερτόριο των "αμερόληπτων" λειτουργών της ενημέρωσης περιλαμβάνει επίσης και την ως διά μαγείας "εξαφάνιση", με θαυμαστά αποτελέσματα.
  
Παράδειγμα δεύτερο

Απόψε το βράδυ, δύο μέρες δηλαδή πριν από τις εκλογές, ο ΑΝΤΙ επαναπροβάλλει το ντοκιμαντέρ "Δραχμή. Οι συνέπειες της επόμενης μέρας", που παρουσιάζει η Μαρία Χούκλη. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, λοιπόν, οι έλληνες τηλεθεατές θα πάρουν τις αναγκαίες δόσοες φόβου - για την ακρίβεια: όσες δόσεις φόβου έμειναν αδιάθετες τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να σιγουρευτεί η καθήλωση του ελληνικού λαού στη μοιρολατρία.



Πόσο μπορούν ακόμα να μας τρομοκρατούν υπερασπιζόμενοι πολιτικές που οδηγούν στις αυτοκτονίες, στην έλλειψη φαρμάκων, στην ανεργία και την εξαθλίωση τον ελληνικό λαό;

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com