ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ

Μπορεί να ηττήθηκε, να συκοφαντήθηκε, να μετατράπηκε γρήγορα στο αντίθετό της. Πριν όμως γίνουν αυτά, η Οκτωβριανή Επανάσταση συνέβη - προς απογοήτευση των προπαγανδιστών του αιώνιου, «αυτονόητου» καπιταλισμού. Έναν αιώνα περίπου μετά, τόσο η καπιταλιστική κρίση και τα τέρατα που γεννά, όσο και ο νέος δημοκρατικός και κομμουνιστικός πειραματισμός σε κάθε γωνιά της γης, μαρτυρούν ότι το 1917 παραμένει μια διαρκής πηγή έμπνευσης, μια αναπόφευκτη αναφορά για όσους σκέφτονται και δρουν στο πλαίσιο των κινημάτων για την ισότητα, την ελευθερία και την παγκόσμια κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτός ήταν ο λόγος που το Red Notebook επιχείρησε να «ξαναδιαβάσει» τον Οκτώβριο του 1917 –κι αυτός είναι ο λόγος για το βιβλίο που κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις ΚΨΜ.


Το βιβλίο περιλαμβάνει κείμενα που έγραψαν οι:
Χρήστος Λάσκος, Χρήστος Σίμος, Νικόλας Βαγδούτης, Νάσος Ηλιόπουλος, Θανάσης Τσακίρης, Αλίκη Κοσυφολόγου, Λίνα Θεοδώρου, Εύη Πάτκου, Ελένη Λάλου, Τάσος Μπέτζελος, Μίκαελ Λεβί, Φερνάντο Κλαουντίν, Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος, Νικόλας Σεβαστάκης, Μαρία Ιορδανίδου, Φώτης Μπενλίσοϊ, Μαρκ Φερό, Παναγιώτης Σωτήρης, Αριστείδης Μπαλτάς, Άγγελος Ελεφάντης

Popular Posts

Blog Archive

Download

Translate

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

ένα φως που δεν σβήνει ποτέ

Αναζήτηση του ιστολογίου

Copyright © ΦΡΥΚΤΩΡΙΑ | Powered by Blogger
Design by Dizzain Inc | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com